Turcan: Ma astept la o cadere a Guvernului. In trei luni, situatia o sa explodeze

Sambata, 18 Martie 2017, ora 18:23
12612 citiri
Turcan: Ma astept la o cadere a Guvernului. In trei luni, situatia o sa explodeze
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sambata, ca se asteapta la o cadere a Guvernului Grindeanu pe fondul unor masuri pe care liderul liberal le-a caracterizat ca fiind "iresponsabilitati economice" lipsite de "ancora".

Liderul PNL, Raluca Turcan, a declarat la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca cele mai recente masuri economice de marire a salariilor bugetarilor si de crestere a pensiilor sunt un "heirupism fara nicio ancora economica", ea explicand ca in acest fel presiunea s-a mutat pe autoritatile locale.

"Intr-un heirupism fara nicio ancora economica, (Guvernul - n. red.) a inceput sa imprastie in stanga si in dreapta cu mariri de salarii si cu angajamente pentru mariri de pensii.

Acesti bani trebuie sa vina de undeva, dar la Guvern nu sunt mai multi bani pentru ca nu au investitii si investitorii nu sunt motivati sa creeze locuri de munca.

Atunci au mutat toata presiunea pe primarii si consilii judetene, unde toate cheltuielile cu salariile trebuie sa fie suportate din bugetele locale. In foarte multe localitati, cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din institutiile respective", a explicat Turcan.

Citeste si de unde a spus premierul Grindeanu ca va lua bani pentru aceste cresteri.

Raluca Turcan a mai spus ca se asteapta ca in urmatoarele trei luni Guvernul Grindeanu sa cada: "Este un blocaj fara precedent si din punctul meu de vedere este foarte posibil ca in trei luni aceasta situatie sa explodeze, Romania sa ajunga sa se indatoreze din ce in ce mai mult pe generatiile viitoare.

Putem asista la o cadere a actualului Guvern, pentru ca obsesia impotriva justitiei si iresponsabilitatea economica nu se poate sa nu conduca in aceasta directie spre care se indreapta orbiti".

"Ministrul Agriculturii parca asteapta vizita tovarasului Ceausescu"

Raluca Turcan l-a dat exemplu, sambata, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la capitolul "politica retrograda", reprosandu-i acestuia faptul ca este ancorat in trecut si ca se poarta de "parca il asteapta in vizita de lucru pe tovarasul Ceausescu".

"Un exemplu de ceea ce inseamna politica retrograda si ancorata in trecut este insusi ministrul Agriculturii, care parca il asteapta in vizita de lucru pe tovarasul Ceausescu. In loc ca agricultura sa devina un domeniu de crestere economica cu un potential extraordinar", a spus Turcan.

Ea a declarat ca in contextul componentei actuale nu are sperante de la acest Guvern, acuzandu-l pe ministrul Agriculturii ca nu intelege parghiile moderne de dezvoltare a agriculturii.

"Din nefericire, intelegerea parghiilor moderne de dezvoltare a agriculturii este practic imposibila cu personaje precum Daea. De aceea, nu am sperante de la aceasta guvernare pentru ca nu are ce mult bine sa aduca pentru romani", a mai declarat Turcan.

Au fost erori in trecut. Sunt cateva lucruri pe care sper ca membrii PNL sa nu le mai negocieze dupa alegerile interne

Tot sambata, de aceasta data de la Baia Mare, Turcan a afirmat ca isi doreste ca PNL sa se intareasca in viitor in ceea ce priveste sprijinul pentru "integritatea in functia publica". Presedintele interimar al PNL si-a exprimat, totodata, dorinta ca membrii partidului sa "nu mai negocieze" lucruri ce tin de statutul partidului si de activitatea politica in interesul cetateanului.

"Au fost erori in trecut, nu vreau sa insist pe ceea ce nu a functionat in Partidul National Liberal, insa sunt cateva lucruri pe care PNL, din acest moment - si sper ca si dupa alegerile interne - sa nu le mai negocieze.

Primul este integritatea in functia publica. Al doilea este statutul Partidului National Liberal, care trebuie sa fie reper pentru decizie politica corecta. Si nu in ultimul rand este activitate politica in interes public, nu activitate politica pentru o persoana sau alta, pentru un interes sau altul, ci activitate politica pentru cei din afara politicii care asteapta de la partide solutii concrete.

Asteapta solutii pentru bunastarea lor individuala, pentru o Romanie in care sa se regaseasca si in care sa-si doreasca sa traiasca", a declarat Raluca Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Raluca Turcan cadere guvern 3 luni, #Turcan marire salarii bugetari, #Turcan marire pensii, #Turcan erori PNL, #Turcan Daea Ceausescu , #presedinte PNL