Raluca Turcan Raluca Turcan: PD-L si Basescu urmaresc aceleasi obiective

   

PD-L si presedintele Romaniei, Traian Basescu, urmaresc aceleasi obiective, iar pentru indeplinirea lor, PD-L are nevoie la alegeri de o majoritate confortabila pentru a forma guvernul, dar si pentru a avea presedinti de consilii judetene si primari, a anuntat, sambata, la Sibiu, vicepresedintele PD-L, deputatul Raluca Turcan, transmite corespondentul ROMPRES. " PD-L are nevoie de o majoritate confortabila pentru a guverna unitar, plecand de la guvernul Romaniei, pana la administratia locala si pentru a oferi o echipa coerenta si unita presedintelui Traian Basescu", a precizat deputatul Raluca Turcan.

Aceasta crede ca PD-L este un partid consecvent. " Au fost numeroase acuze de partid prezidential sau portavoce a presedintelui Traian Basescu. Noi credem ca nu este nimic rau in a fi consecvent. Daca consecventa in Romania este condamnabila, atunci preferam sa fim de condamnat", a mai spus vicepresedintele PD-L. Conform deputatului Raluca Turcan, PD-L este pregatit pentru alegeri si are nevoie de o majoritate mai mare de 30 la suta. "Suntem pregatiti pentru alegeri si in timp ce ceilalti adversari ai nostri fac tot felul de intalniri de taina, ba la miezul noptii, ba in locuri ascunse, prin tot felul de cotloane, noi mergem deschis si le spunem oamenilor sa aiba incredere in candidatii PD-L", a mai spus Raluca Turcan. Cele patru obiective comune ale presedintelui Traian Basescu si ale PD-L se refera la cresterea nivelului de trai, prin modenizarea infrastructurii, a sistemului de educatie, a sanatatii si a agriculturii.

Scopul final al PD-L si al presedintelui Basescu este " cresterea nivelului de trai in trai si atingerea nivelului de trai mediu din UE intr-o perioada rezonabila de timp", cu ajutorul unei "politici coerente". PD-L vrea drumuri mai bune, salarii mai mari si conditii mai bune pentru medici si asistente in asa fel ca acestia sa nu mai plece in strainatate, profesori si programe mai bune pentru ca elevii sa nu fie indopati cu informatii, ci educati, dar si universitati cu studenti bine pregatiti care sa nu fie someri cu diploma. Unul din obiectivele PD-L este relansarea agriculturii, pentru ca Romania sa nu se transforme intr-un contributor la fondul UE si sa nu stie sa si beneficieze de fondurile europene.

"Daca si in urmatorii ani vom rata sansa de a dezvolta zona rurala romaneasca, Romania va ramane pentru mult timp in urma tarilor din UE si din pacate, va ramane un contributor la bugetul UE, in loc sa fie un beneficiar al fondurilor UE. Cu alte cuvinte vom deveni fraierii Europei. Vom da bani la bugetul Europei si nu vom sti sa valorificam banii de la UE", a spus Raluca Turcan.

Aceasta avertizeaza ca cel mai mare pericol in 2008, este ca populatia sa nu fie din nou dezamagita. PD-L indeamna alegatorii sa nu voteze cu partidele mici, cu PNL sau cu PSD. "In anul 2004 majoritatea populatiei Romaniei a fost dezamagita, pentru ca au dat un vot si au primit altceva. Au dat un vot pentru PNL, primesc PSD dupa patru ani. Cel mai mare pericol este sa dezamagim din nou.

Rugam sa nu iroseasca votul in 2008. Sa nu dea votul partidelor mici, pentru ca acestea sunt dispuse sa faca politica doar cu arta compromisului si a santajului. Sa nu dea votul PNL-ului, ca vor primi PSD. Sa nu dea votul PSD, pentru ca vor primi in continuare Iliescu, Hrebenciuc si Nastase", a explicat Turcan.
Luni, 24 Martie 2008, ora 13:16
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
VIDEO FOTO Transformarea la fata a centrului Sibiului - Schimbare totala in prag de SUMMIT al Uniunii Europene
Oricine a trecut prin centrul Sibiului a vazut de la o zi la alta transformarile prin care trece ...
FOTO - Se deschide Aqua Park-ul de cinci milioane de euro - Este la 80 de kilometri de Sibiu
Sibienii vor avea inca o posibilitate de petrecere a timpului liber in apropiere de casa. La ...
Poza virala din fata Notre Dame. Barbatul din fotografie cautat in toata lumea
O turista a facut o fotografie in fata catedralei Notre Dame cu doar o ora inaintea izbucnirii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor