Raluca Turcan despre candidatura Elenei Basescu: Super tare!

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 22:29
3270 citiri
Raluca Turcan despre candidatura Elenei Basescu: Super tare!

"Super tare" spune Raluca Turcan despre miscarea de miercuri a Elenei Basescu, care a anuntat ca va candida ca independent din dorinta ca tatal sau, presedintele Romaniei, sa nu fie acuzat de nepotism, iar PD-L sa nu fie pus in situatia de alege intre ea si intelectuali.

"Super tare! Elena Basescu a anuntat azi ca demisioneaza din PD-L si candideaza ca independent la alegerile europene din iunie. Sa nu ne ascundem dupa deget: intentia ei de a candida pe lista PD-L a generat multe comentarii - poate si in partid, dar cu siguranta in mass-media.

Ca e fata lui tata, ca e impusa pe lista, ca a ars multe etape, ca n-o intereseaza in mod serios politica", scrie Raluca Turcan pe blogul sau.

Potrivit sotiei purtatorului de cuvant al presedintelui, "cu miscarea de azi, Elena are sanse sa faca o figura frumoasa la alegeri, bine-nteles daca reuseste sa stranga semnaturile necesare inscrierii candidaturii".

"Pentru curajul gestului de azi, eu voi da o semnatura pentru candidatura ei la euroalegeri. Stiu ca are nevoie de mult mai multe, dar in primul rand are nevoie sa vada ca gestul ei e intampinat cu simpatie. Pe care eu cred ca o merita. Ar fi trebuit sa dau semnatura PD-L-ului, insa PD-L e un partid foarte puternic si nu sta in semnatura mea", a adaugat Turcan.

Pe de alta parte, Raluca Turcan crede ca, in cazul in care "Elena va candida, va lua voturi si de la Partidul Democrat Liberal", "insa actorii electorali sunt in competitie si nimeni nu poate pretinde altuia sa nu candideze numai pentru ca-i strica ploile.

Poate ca, in conditiile candidaturii Elenei, PD-L se va mobiliza si el mai puternic, ca tot au inceput multi dintre noi sa se relaxeze si sa uite ca si 2009 e an electoral, la fel cum a fost 2008".

"Ii urez succes Elenei si cred ca are o sansa mare sa-si faca drum in politica prin forte proprii. Eu ii tin pumnii", mai scrie Raluca Turcan pe blog.

Totodata, si-a exprimat speranta ca "randurile de mai sus sa nu fie interpretate drept servilism fata de Traian Basescu": "pur si simplu e de apreciat un gest ca cel de azi, un gest pe care eu una n-as fi avut curaj sa-l fac.

Si pe care cred ca 99% dintre politicieni nu l-ar face. Exemplele, cum stiti, sunt putine: l-am avut pe Tokes la europarlamentarele din 2007 si pe Oprescu la localele de anul trecut".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Raluca Turcan Elena, #Elena Basescu independent , #stiri Raluca Turcan