Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raluca Turcan: Ne asumam raspunderea pe transportul elevilor

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 14:49
2488 citiri
Raluca Turcan: Ne asumam raspunderea pe transportul elevilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri ca, daca Parlamentul nu abroga OUG 51/2019 privind transportul public intrajudetean, Guvernul isi va angaja raspunderea pentru aceasta modificare legislativa.

"Transportul rutier intre localitati pentru elevi si profesori trebuie urgent sa intre in sfera serviciilor publice. Elevii care fac naveta la scoala trebuie sa aiba la dispozitie transport public, ca sa circule in siguranta, nu sa-si riste viata facand autostopul. Nu putem sa cerem performanta copiilor, daca nu le oferim siguranta si conditii decente in care sa invete", a spus Turcan, citata intr-un comunicat.

Totodata, ea a aratat ca Guvernul va sprijini autoritatile locale pentru urgentarea rezolvarii situatiei scolilor cu toalete in curte.

"In acelasi timp, vom sprijini autoritatile locale si vom urgenta rezolvarea situatiei rutelor de scoli care au in continuare toaletele in curte", a precizat Turcan.

Aceasta a facut referire si la rezultatele obtinute de elevii romani la testele PISA, care sunt, spune ea, alarmante.

"Este clar ca nu putem avea elevi bine pregatiti daca nu avem profesori bine pregatiti. Trebuie sa punem in practica proiectul 'Romania Educata' si sa modificam legislatia, astfel incat principiile larg agreate la Cotroceni in mandatul presedintelui Klaus Iohannis sa dea roade.

Masteratul didactic, proiectul pe care l-am sustinut in Parlament, trebuie aplicat urgent. Salut un prim pas pe care il facem in ceea ce priveste perfectionarea dascalilor", a aratat vicepremierul.

Potrivit acesteia, 55.000 de invatatori si profesori de gimnaziu din toata tara se intorc in banci sa invete cum sa le predea elevilor. "Proiectul CRED, care se deruleaza la noi, pana in 2021, din fonduri europene, trebuie continuat si completat", a adaugat Turcan.

Vezi si Turcan spune ca bugetul pentru Educatie ar putea fi de minimum 5% din PIB in 2020

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Turcan abrogare OUG 51 , #vicepremier