Ramona Gabor are un comportament nevrotic, sustine un psiholog

Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 08:25
3804 citiri
Ramona Gabor are un comportament nevrotic, sustine un psiholog

S-a trezit vedeta peste noapte si trebuie sa faca fata presiunilor pe care le presupune celebritatea. Numai ca modul in care Ramona Gabor alege sa se faca remarcata din puzderia de domnisoare care aspira la un status monden privilegiat este caracterizat drept "disperat" si "nevrotic" de catre profesorul Hanibal Dumitrascu.

Potrivit psihologului, Ramona Gabor are o imagine proasta despre sine si o anxietate periculoasa, care o determina sa recurga la gesturi extreme, cum ar fi trei operatii estetice in aceeasi zi, relateaza Gardianul.

Ramona a fost fotografiata, de curand, iesind dintr-o clinica de chirurgie estetica, aproape mutilata, de dragul unui bust impunator, unui nas mai fin si al unor picioare ceva mai drepte. Reporterii de la Gardianul l-au intrebat pe psihologul Hanibal Dumitrascu ce crede despre recenta transformare a Ramonei.

"Cred ca o persoana care recurge la astfel de gesturi extreme vizavi de propriul corp are, in primul rand, o imagine scazuta despre sine, se confrunta cu o mare lipsa de incredere si cu nevoia permanenta de a se afla in centrul atentiei, indiferent de mijloace si costuri", a declarat el.

"Deciziile ei de a-si modifica diverse parti ale corpului vor avea un efect, desigur, asupra starii ei sufletesti pe termen lung, iar amprenta se poate concretiza intr-o depresie. Pentru ca aceasta permanenta cautare in oglinda, de tip narcisist, a imaginii personale duce la o fragmentare a ei, la o descompunere, care nu face decat sa sporeasca neincrederea. Exista in mintea ei o nevoie patologica, as spune, de a atrage atentia".

"Mai este vorba si despre altceva: atunci cand nu te poti impune in societate, ca sa obtii un status solid la care ravnesti, iar aspectul fizic este ultima ta arma, asta nu te poate duce decat la un esec, mai devreme sau mai tarziu", este de parere Hanibal Dumitrascu.

Concureaza inconstient cu Monica

Psihologul mai crede ca Ramona se afla intr-o pozitie concurenta cu sora ei, Monica, mai cunoscuta in lumea mondena si, desigur, mai norocoasa in ce priveste aspectul financiar.

"Bineinteles ca si concurenta cu sora ei o determina sa ia astfel de masuri. Si probabil ca se afla intr-o stare conflictuala una cu cealalta, chiar daca nu si-o asuma constient. Si o doza de invidie si de a copia, intr-un fel sau altul, imaginea surorii ei, o poate impinge catre gesturi extreme, cum ar fi trei operatii estetice in aceeasi zi".

"Este dificil sa iasa din umbra succesului atins de sora ei, iar ea simte asta. Face demersuri fortate pentru a iesi in fata, are un comportament de tip nevrotic, o anxietate periculoasa. Spun asta pentru ca o persoana normala, aflata in armonie cu ea insasi, un om care are o minte sanatoasa, se respecta si se accepta exact asa cum este, nu recurge la modificari chirurgicale in serie. Totul are la baza lipsa increderii de sine. Dar, din pacate, nu cred ca aceste operatii au reusit sa-i ridice moralul. Ba, dimpotriva, cred ca e la fel de nemultumita si probabil se gandeste sa-si mai faca unele".

"Daca nu are langa ea oameni de incredere, care sa o aduca la realitate, drumul acesta al concurentei (poate inconstienta) cu sora ei si nevoia disperata de a se impune nu cred ca o poate duce decat spre esec", a incheiat psihologul Hanibal Dumitrascu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ramona Gabor, #comportament nevrotic, #anxietate, #operatii estetice, #psihologul Hanibal Dumitrascu , #operatii estetice