Ramona Manescu acuza CSM de rea credinta

Luni, 13 August 2012, ora 15:41
2937 citiri
Ramona Manescu acuza CSM de rea credinta
Foto: Arhiva

Ramona Manescu, europarlamentar PNL, se declara "dezamagita" de reactia CSM la afirmatiile sale si acuza Consiliul Superior al Magistraturii de "rea credinta".

"Am fost dezamagita sa observ cum de dimineata Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice 'cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei' facute de mine si de colegii mei din USL: premierul Victor Ponta, deputatii Varujan Vosganian si Mihai Voicu. Noi am sesizat CSM-ul in legatura cu felul ciudat in care Parchetul General intelege sa fie arbitru politic intr-o criza constitutionala", arata Manescu, intr-o declaratie remisa presei luni.

In acest context, ea se declara "de doua ori dezamagita".

"In primul rand pentru ca am sesizat o institutie a statului cu un posibil abuz si in acest moment acea institutie s-a sesizat in legatura cu solicitarile facute de mine si de colegii mei. Ca si cetatean as putea intelege ca nu ar trebui sa sesizezi un abuz al unei institutii ca totul s-ar putea intoarce impotriva ta", explica Manescu.

Ea mai spune ca, in al doilea rand, crede ca este vorba despre "rea credinta din partea CSM".

"Stiind ca Inspectia Judiciara e pentru verificarea disciplinara a magistratilor si nu pentru cei din afara sistemului juridic, ma intreb daca CSM da dovada doar de nestiinta sau este vorba doar de obedienta", adauga Ramona Manescu.

Europarlamentarul PNL mentioneaza ca a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii plecand de la prezumtia ca este o institutie credibila si competenta in acest caz, dar ca tn loc de un raspuns serios si argumentat a primit acuzatii.

"In continuare astept ca CSM-ul sa ia act de solicitarea Uniunii Social Liberale si sa verifice daca au fost sau nu abuzuri ale procurorilor in cazul cercetarii unor actuali si fosti oficiali ai Ministerului Administratiei si Internelor. Cred ca in CSM sunt si oameni onesti si care doresc sa isi faca meseria", incheie Manescu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice "cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei" facute de premierul Victor Ponta, parlamentarii Varujan Vosganian si Mihai Voicu, precum si de europarlamentarul Ramona Manescu.

Conducerea CSM a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari in ceea ce priveste posibila afectare a independentei justitiei si a principiilor statului de drept, ca urmare a declaratiilor acestora care vizeaza cercetarile penale efectuate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu modalitatea de organizare si desfasurare a referendumului din data de 29 iulie 2012.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat sambata ca USL solicita CSM sa se autosesizeze in cazul incerceptarilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre si Ioan Rus, care ar fi fost facute ilegal, mentionand ca in Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Manescu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Ioan Rus, in calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT si, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat ca ii sunt interceptate convorbirile.

"Unul dintre aceste mijloace de presiune pare sa fie astazi Parchetul General, foarte apropiat domnului Traian Basescu si foarte drag presedintelui suspendat, prin sesizarea pe care a adresat-o Parlamentului si publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre ministri ai Guvernului Romaniei, dintre care unul membru CSAT, si care conform legii ar fi trebuit avertizat asupra inregistrarilor convorbirilor lui", a afirmat europarlamentarul PNL.

Manescu a calificat solicitarea Parchetului drept "un abuz" si a mai sustinut ca Romania s-ar fi intors "in anii '50 ai proceselor politice". "Indiferent ce motivatie au insa inregistrarile, publicarea lor este insa o jalnica diversiune stalinista pentru a santaja si denigra institutiile statului", a sustinut Manescu.

"USL solicita CSM sa se autosesizeze urgent in raport cu acest demers al Parchetului General, demers in care Parchetul devine un arbitru politic intr-o criza constitutionala", a declarat europarlamentarul PNL.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Ramona Manescu CSM rea credinta, #Ramona Manescu acuzatii Parchet Dobre , #stiri Ramona Manescu