Tren ramas in camp langa Targu-Jiu: Manescu da vina pe directorii CFR

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 19:10
2580 citiri
Tren ramas in camp langa Targu-Jiu: Manescu da vina pe directorii CFR
Foto: EVZ

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, ii acuza pe directorii CNCF CFR si SNTFC CFR Calatori pentru situatia aparuta in urma in urma defectarii unui tren intre Petrosani si Craiova care a ramas blocat pe camp, in judetul Gorj.

Trenul a ramas pe loc aproximativ 4 ore, iar calatorii au fost preluati tarziu de alte garnituri. Comunicatul ministrului Ramona Manescu, remis Ziare.com, este deosebit de dur, ea aratand ca incidentul e "o consecinta a managementului defectuos si a lipsei de preocupare atat a consiliilor de administratie, cat si a directorilor celor doua societati de cale ferata".

Manescu solicita explicatii directorilor CNCF CFR SA si SNTFC CFR Calatori SA cu privire la situatia in care a fost pus trenul InterRegio.

"Nu este posibil ca timp de patru ore, calatorii sa inghete intr-un tren, in timp ce oamenii cu functii inalte din aceste societati stau bine-mersi la caldura. Modul in care conducerile celor doua companii au tratat aceasta situatie ne arata de fapt calitatea slaba a actului de management", s-a plans Ramona Manescu.

Trenul personal blocat in apropiere de Targu-Jiu, pus in functiune - pasagerii au stat in camp 5 ore

"Cei din fruntea companiilor au demonstrat ca sunt mai degraba interesati de salariile consistente decat de calatori. Aceasta atitudine explica de altfel si rezultatele nesatisfacatoare ale CNCF CFR SA si SNTFC CFR Calatori SA", spune ministrul, care a cerut ca membrii consiliilor de administratie a celor doua organisme sa ia atitudine impotriva managementului.

Un tren Regio a fost blocat mai multe ore in apropiere de Targu-Jiu, marti, din cauza unei defectiuni la locomotiva. Dupa defectarea garniturii cateva zeci de persoane, printre care si copii, au asteptat in frig remedierea situatiei. Trenul nu a mai putut inainta, iar in vagoane nu a existat curent electric si caldura.

In cursul diminetii de marti, la ora 9.30, si trenului Regio 7373, aflat pe ruta Faurei-Galati, i s-a defectat rama electrica, fiind nevoie de o locomotiva de ajutor.

A.V.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ramona Manescu acuzatii directori CFR tren, #Manescu vina directori CFR tren, #Manescu directori tren blocat Gorj , #stiri Ramona Manescu