Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Rapidul primeste un nou termen limita pentru excluderea din Liga 1

Marti, 12 Iulie 2016, ora 14:06
3601 citiri
Rapidul primeste un nou termen limita pentru excluderea din Liga 1
Foto: Facebook/ FC Rapid Bucuresti

Rapidul a primit o noua sansa din partea LPF pentru a evolua in noul sezon al Ligii 1, marti luandu-se decizia de a stabili un nou termen limita.

Giulestenii trebuie sa obtina suspendarea procedurii de intrare in faliment pana cel tarziu in data de 21 iulie, cu o zi inaintea inceperii campionatului.

Daca pana pe 21 iulie falimentul nu va fi suspendat de instanta, Rapidul va fi exclus din Liga 1, locul sau urmand a fi luat de ACS Poli Timisoara, echipa retrogradata la finalul sezonului trecut.

"Din pacate, ne aflam intr-o situatie atipica pentru ca in mod normal meritul sportiv e cel care stabileste echipa promovata. Daca ne raportam la rezultate, stim ca sunt doua cluburi promovate, Gaz Metan si Rapid. Clubul Rapid, astazi, se afla in faliment. A existat o decizie pronuntata de instanta. Aceasta decizie inseamna ca este executorie, deci se aplica si produce efecte. Asta inseamna ca Rapid se afla in dizolvare si nu poate semna contracte cu jucatorii pentru sezonul urmator. Rapid a formulat o cerere de suspendare in instanta si vom astepta sa se solutioneze pana cel tarziu in 21 iulie, cu o zi inaintea inceperii campionatului.

Aceasta cerere poate avea doua solutii. Respingerea si mentinerea falimentului si intrarea in dizolvare. In aceasta conditie, locul Rapidului in Liga 1 va fi luat de echipa din Timisoara. In al doilea caz, aprobarea cererii, Rapidul va fi in insolventa cu tot ce inseamna asta si va evolua in Liga 1. Acestea sunt solutiile pe care le luam in considerare.

Daca pe 21 iulie nu avem o solutie definitiva a instantei, la inceperea campionatului falimentul produce efecte si asta inseamna ca locul Rapidului va fi luat de Timisoara", a explicat juristul LPF, Justin Stefan.

Rapidul a intrat in procedura de faliment potrivit unei sentinte a Tribunalului Bucuresti. Sentinta, desi nu este definitiva, este executorie si clubul a intrat in dizolvare.

Pentru a putea evolua in Liga 1, sefii din Giulesti au depus o cerere de suspendare a procedurii falimentului.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, amanarea luarii unei decizii in cazul suspendarii falimentului pana pe data de 20 iulie.

Astfel, termenul din 20 iulie va fi unul decisiv pentru Rapid, orice alta decizie decat aprobarea cererii de suspendare a falimentului fiind sinonima cu excluderea din campionat.

M.D.

- continua -

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Rapid exclusa Liga 1, #Rapid Liga 1 faliment, #Rapid termen limita faliment , #Liga I
Comentarii