Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rapidul risca retrogradarea cu tot cu insolventa

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 15:15
2231 citiri
Rapidul risca retrogradarea cu tot cu insolventa

Avocatul Justin Stefan, reprezentantul a noua jucatori rapidisti, a declarat, joi, ca FC Rapid, grupare care si-a depus actele pentru intrarea in insolventa, nu poate obtine licenta pentru sezonul 2013-2014 al Ligii I fara acordul fotbalistilor pentru amanarea platilor restante.

"Rapidul va pierde jucatori foarte importanti, doriti de alte cluburi. Au omis aspecte esentiale legate de procedura insolventei, contractele jucatorilor si licentiere. Ei incearca sa obtina aprobarea planului de reorganizare pana la 31 martie 2013, ca sa poata lua licenta pentru Liga I. Vor afla de 1 aprilie, ziua pacalelii, ca l-au obtinut degeaba. Aprobarea planului de reorganizare nu inseamna acordul jucatorilor pentru amanarea platilor, asa cum cere regulamentul de licentiere. Clubul care va termina campionatul pe locul 15 va juca la anul in Liga I. Doar sa nu ceara si acolo finantatorul intrarea in insolventa", a spus avocatul, fost jurist al Federatiei Romane de Fotbal.

Justin Stefan sustine ca prin intrarea in insolventa conducerea FC Rapid urmareste sa scape de anumiti jucatori din lot. "Stim exact ce se urmareste prin aceasta procedura la care a apelat domnul George Copos. Rapidul vrea sa dribleze sistemul de licentiere prin esalonarea datoriilor fata de jucatori de catre doamna presedinte Scutelnicu de la Tribunalul Bucuresti. Mai vor ca prin aceasta procedura sa scape de unii jucatori. Ei se bazeaza pe faptul ca deschiderea procedurii generale a insolventei va duce la suspendarea litigiilor aflate pe rol si astfel nu vor fi obligati la plata restantelor salariale fata de jucatori. La prima vedere << tactica de joc >> pare buna, insa va asigur ca va functiona doar in prima repriza", a adaugat avocatul.

Justin Stefan a fost angajat sa reprezinte interesele a noua jucatori din lotul echipei Rapid care vor depune memorii la LPF, printre acestia aflandu-se Stefan Grigorie, Crisitian Oros, Ovidiu Burca, Ionut Voicu, Alexandru Ionuta I si Romeo Surdu.

Tribunalul Bucuresti a inregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolventa a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administreaza gruparea giulesteana, instanta stabilind ca prim termen de judecata data de 7 decembrie.

Rapid se confrunta cu mari probleme financiare, jucatorii si angajatii clubului fiind neplatiti de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii si fata de alte societati. Conform anuntului facut, miercuri, de presedintele CA, Ion Taban, gruparea giulesteana a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt catre actionarul majoritar George Copos si catre firmele acestuia. Copos a anuntat ca este dispus sa renunte la o mare parte din suma pe care o are de incasat pentru a scoate clubul din criza.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rapid licenta 2013, #Rapid retrogradata Liga 2, #Rapid insolventa 2012 , #Liga I