Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 trucuri simple pentru o dieta sanatoasa

Vineri, 26 Martie 2010, ora 06:28
4997 citiri
10 trucuri simple pentru o dieta sanatoasa
Foto: Cookwithmisslane

Un regim alimentar sanatos nu trebuie sa fie greu de urmat. Uita de diete rapide si ineficiente si incearca sa-ti schimbi obiceiurile alimentare pentru totdeauna, cu cateva trucuri simple.

Fara sa-ti dai seama, iti sabotezi singur sanatatea prin cateva naravuri care pot fi cu usurinta date uitarii. Unul din cele mai simple lucruri pe care le poti face este sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul, arata iVillage.

Fie ca e vorba de ceai negru, verde sau orice alt sortiment, ceaiul contine antioxidanti care te protejeaza de boli de inima si anumite tipuri de cancer.

Programul incarcat si lipsa de timp ne fac, de cele mai multe ori, sa sarim peste masa de dimineata. Adevarul este insa ca masa de dimineata este cea mai importanta, iar metabolismul va functiona mult mai bine daca nu il neglijezi.

Daca esti grabit mereu, poti manca dimineata un bol cu cereale cu lapte, iaurt sau fructe, dar si biscuiti integrali.

Masa de seara, care in multe familii devine un adevarat ospat, ar trebui sa fie de fapt constituita din portii mici. Asa ca schimba farfuriile normale cu cele de salata si mananca "dimineata ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor".

Pe farfuria de dimensiuni mai mici ar trebui sa se gaseasca multe fructe si legume, fiind recomandat ca acestea sa fie cat mai divers colorate. Culoarea intensa a unui aliment iti indica de obicei ca are o concentratie intensa de vitamine, minerale si antioxidanti.

Compara, spre exemplu, culoarea galben-sters a chipsurilor cu un mar rosu: e clar care aliment e sanatos.

Renunta si la prostul obicei de a numara caloriile din alimente si inlocuieste-l cu regula 25-25-20: asta inseamna 25% cereale integrale sau paste, orez sau cartofi, 25% carne de pui sau curcan si 50% legume sau fructe.

Snacksurile pot fi inlocuite cu gustari sanatoase precum merele, migdalele, perele, branza, morcovii sau hummus. Nu te trata in fiecare zi cu prajituri, bomboane, chipsuri sau altele. Dulciurile sunt permise numai la ocazii speciale, cand esti inconjurat de prieteni sau familie.

Daca urmezi aceasta regula de aur, ai si mari sanse sa scapi de cateva kilograme fara sa-ti dai seama.

In loc sa incerci diverse sortimente de tort la desert, incearca sa faci fructele mai atractive: poti sa coci un mar si sa pui deasupra miere si scortisoara, spre exemplu, iar pofta de dulce va fi satisfacuta fara sa apelezi la alimente procesate.

Cand dai o petrecere, cu siguranta ca pregatesti un platou cu fructe si legume pentru invitati. In loc sa faci asta doar la ocazii speciale, de ce nu incerci sa tii un platou mereu pregatit in frigider? Ar fi primul lucru pe care l-ai vedea cand te intorci de la serviciu infometat.

Un ultim ingredient pentru un regim alimentar sanatos este apa: digestia, nivelul de energie, greutatea corporala, chiar si sanatatea pielii vor avea de castigat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#trucuri dieta sanatoasa, #dieta sanatoasa , #stiri Rapid