Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cardul national de asigurat va cuprinde si datele medicale

Duminica, 07 Martie 2010, ora 13:58
1585 citiri
Cardul national de asigurat va cuprinde si datele medicale

Un proiect pentru modificarea legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, realizat de deputatul de Iasi Tudor Ciuhodaru, propune includerea datelor medicale ale pacientului pe cardul national de asigurat pentru a asigura rapiditatea actului medical.

Proiectul vizeaza accesarea rapida a informatiilor privind istoricul medical al pacientului prin utilizarea cardului national de asigurat.

"Completarea informatiilor minime care vor putea fi accesate de pe cardul national cu istoricul afectiunilor si procedurile, investigatiile, interventiile medicale aplicate, va aduce beneficii prin accesarea facila si rapida a istoricului medical - antecedente personale fiziologice si patologice, precum si investigatiile, interventiile medicale/chirurgicale, tratamentele aplicate, durata spitalizarii, asigurand astfel rapiditatea actului medical in urgenta chiar si atunci cand nu se pot obtine date de la pacienti sau apartinatori.

Existenta datelor medicale pe cardul national de asigurat in conditii de confidentialitate va apropia sistemul medical romanesc de secolul in care traim", spune deputatul Tudor Ciuhodaru, care este si coordonator al Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenta din Iasi.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat ca toti romanii vor avea carduri de sanatate pana in 2012.

"In acest card vor fi cuprinse infromatii despre plata asigurarilor de sanatate de catre posesor. In toate statele membre, persoanele asigurate au un card national de sanatate care prevede, pe langa datele personale, date cu privire la plata sau neplata asigurarilor de sanatate. La noi, cetateanul trebuie sa se deplaseze la casa judeteana de asigurari pentru o adeverinta, ca sa i se confirme sau nu ca a platit contributia la asigurarile de sanatate. Este o situatie care va trebui eliminata", a afirmat ministrul Attila Cseke.

Potrivit ministrului, doar aproximativ sase milioane de romani contribuie in prezent la fondul de sanatate, peste zece milioane beneficiind de servicii medicale fara sa plateasca la sistemul national de asigurari de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cardul national de asigurat, #datele medicale card asigurat, #Attila Cseke , #stiri Rapid