Cea mai rapida motocicleta din lume: 220 CP si 0-100 in 2.9 secunde

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 22:44
4660 citiri
Cea mai rapida motocicleta din lume: 220 CP si 0-100 in 2.9 secunde

Cea mai rapida motocicleta de productie de serie din lume, Asphaltfigters Stormbringer, vine din Germania si poate accelera de la 0 la 300 de km/h in doar 13.9 secunde.

Germanii au creat cea mai rapida motocicleta de productie de serie cu drept de circulatie din lume. Modelul are un motor cu patru cilindri si 16 supape care dezvolta 220 CP.

La viteze de peste 180 km/h, modelul poate sa dezvolte chiar si 280 CP gratie sistemului de admisie care preia aerul la viteza mare si il "impinge" direct in motor, aceasta functie fiind insa limitata din probleme de tractiune doar la viteze mari si pentru perioade scurte de timp. Productia acestui model va fi realizata in serie limitata la fabrica din Aalen, Germania.

Fiecare exemplar Asphaltfighters Stormbringer are un pret de pornire de 57.500 de euro. Modelul cantareste doar 195 de kilograme cu rezervorul plin si este oferit alaturi de un costum de protectie din fibra de carbon si de o casca de protectie din Kevlar. Suspensia, pozitia la condus si toate comenzile sunt modificate la fiecare exemplar in functie de dimensiunile si masa pilotului, iar costumul oferit alaturi de motocicleta se asorteaza cu combinatia de culori de pe motocicleta.

Acceleratia de la 0 la 300 de km/h este realizata in doar 13.9 secunde, in timp ce viteza maxima a acestei motociclete este de peste 320 km/h. Turatia maxima a motorului Bikerbox este de 13.700 rpm, puterea maxima fiind oferita la 13.500 rotatii pe minut. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 2.9 secunde, in timp ce acceleratia de la 0 la 200 km/h este efectuata in 6.5 secunde.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Asphaltfigters Stormbringer, #cea mai rapida motocicleta , #stiri Rapid