Cum sa scapi rapid de crampele musculare

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 10:13
9867 citiri
Cum sa scapi rapid de crampele musculare
Foto: ehow.com

Te-ai hotarat sa faci mai multa miscare in fiecare zi si, pentru ca nu ai respectat recomandarile antrenorului tau de fitnes, crampele musculare nu iti dau pace. Si expunerile indelungate la temperaturi scazute sunt cauze ale acestor neplaceri, deci ai nevoie de cateva remedii rapide si la-ndemana pentru tratarea lor.

Crampele musculare apar involuntar, dupa un efort fizic sustinut. Zona picioarelor este cea mai predispusa, dar si cea a bratelor, spatelui sau chiar stomacului. Indiferent de varsta, contractiile musculare nu ocolesc pe nimeni, dar exista cateva modalitati de a depasi rapid neplacerile, informeaza best-home-remedies.com.

Sedintele de masaj sunt absolut necesare, dar cele realizate de catre persoane specializate, care cresc gradual intensitatea lor, fara a forta in vreun fel relaxarea musculara.

Hidratarea este cheia evitarii crampelor musculare dupa un antrenament dur. Daca in timpul exercitiilor fizice consumi multa apa, exista sanse mici sa ai contractii musculare, indiferent cat de grele sunt antrenamentele fizice.

Incalzirea este absolut necesara inaintea oricarei sedinte de miscare. Fortarea brusca a musculaturii te poate tine departe de sala de fitness o perioada. Poti preintampina problemele de acest gen daca bei un tonic muscular dupa antrenament, obtinut din otet, apa si miere din belsug.

Daca crampele musculare apar din cauza solicitatilor fizice si nu a temperaturilor scazute, compresele cu gheata pot fi un bun remediu pentru tine. Odata ajuns acasa dupa sedinta de forta, aseaza pe muschii picioarelor comprese cu gheata de la frigider, pentru a nu avea probleme a doua zi.

Cel mai potrivit desert pentru persoanele care fac multa miscare este ananasul proaspat, consumat dupa fiecare masa. Specialistii americani sunt de parere ca ananasul este si masa potrivita de dupa antrenament, chiar inainte de a ajunge acasa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#crampe musculare remedii, #scapa de crampe, #crampe musculare tratament , #stiri Rapid