Detoxifiere de primavara in trei zile

Marti, 09 Martie 2010, ora 09:05
5998 citiri
Detoxifiere de primavara in trei zile
Foto: emedicbuzz.com

Primavara nu va intarzia sa apara si ai nevoie de o cura de detoxifiere rapida si eficienta pentru a scapa de grasimile in exces pe care le-ai consumat in aceasta iarna lunga si grea. Sunt necesare doar trei zile pentru ca organismul tau sa isi recapete vitalitatea si mobilitatea.

Cura de detoxifiere este necesara dupa o astfel de perioada pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, regleaza tensiunea arteriala si previne aparitia unor afectiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentatie bogata in grasimi, saruri si un stil de viata sedentar, informeaza iloveindia.com.

Secretul unei cure de detoxifiere eficienta consta in consumul de fructe si legume proaspete si multe lichide, pentru absorbtia tuturor vitaminelor si mineralelor din alimentatie.

O cura de trei zile poate fi urmata daca consumi la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu putin spanac si o felie de paine prajita. La pranz poti manca o salata din legumele preferate, in care ai adaugat cateva nuci.

Mai poti opta si pentru o omleta cu multe rosii si ceapa, dar si o garnitura de legume inabusite (ardei, pastai, dovleac, vinete). Tot la pranz mai poti consuma si cartofi natur cu marar din belsug, branza deasupra si o rosie, o ceapa si cateva masline alaturi.

La desert poti servi un mar, o portocala, capsuni sau chiar un morcov proaspat. Nu uita sa adaugi in salata doar ulei de masline (ori de nuca de cocos sau de peste), la fel desupra cartofilor, daca vrei sa adaugi si putin ulei.

Cina va fi servita inainte de orele 20.00 si va fi ultima masa a zilei. Poti opta pentru broccoli fiert cu putina sare, in care ai adaugat cateva nuci, sau o salata bogata in morcov si ardei rosu, cu putin ulei de peste pe deasupra.

Pestele este recomandat in orice cura de detoxifiere. Astfel, poti alege somonul pentru cina, cu o garnitura de mazare, cartofi, vinete, rosii, ceapa si usturoi, toate lasate cateva minute la cuptor, fara ulei.

Poti alege si cartofii copti, ca garnitura pentru peste. Salata de rosii este cina ideala pentru orice cura de detoxifiere. O poti consuma cu putina ceapa, usturoi sau un ardei rosu. O alta cina pentru care poti opta este formata din legume pe gratar si branza slaba rasa deasupra.

Toate aceste alimente sunt recomandate pentru a se consuma la ore fixe, timp de trei zile. Nu uita ca dimineata sa bei pe stomacul gol un pahar de apa in care ai adaugat sucul dintr-o lamaie.

Cei doi litri de apa nu iti vor lipsi in nici o zi, la fel si limonada sau ceaiul verde, care favorizeaza digestia. Evita cel putin pentru trei zile dulciurile, alcoolul, cafeaua si tigarile, pentru o cura eficienta. La fel si laptele gras, untul sau sosurile grele, cu multa grasime.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#cura detoxifiere, #zile detoxifiere, #cura primavara detoxifiere , #stiri Rapid
Comentarii