Dupa 30 de ani, testati-va fertilitatea!

Luni, 10 August 2009, ora 20:09
4749 citiri
Dupa 30 de ani, testati-va fertilitatea!

Femeile care trec de 30 de ani ar trebui sa se gandeasca serios si rapid daca vor sau nu sa aiba copii si sa-si faca o serie de teste simple pentru a vedea cat de repede bate ceasul lor biologic.

Medicul Bill Ledger spune ca foarte multe femei nu sunt constiente de faptul ca fertilitatea lor scade semnificativ dupa trecerea acestui prag de varsta, scrie Daily Mail.

Un simplu test de sange, completat eventual cu o ecografie, o pot pune la curent pe tanara femeie cu privire la transformarile mai putin resimtite, dar care se produc inevitabil in organismul ei si care ar putea sa conduca, in scurt timp, la infertilitate.

"Femeile nu constientizeaza importanta varstei pe care o au atunci cand amana sa ramana insarcinate. Multe se gandesc: 'am 37 de ani, fac gimnastica de doua ori pe saptamana, nu beau, nu fumez, sunt inca tanara si mai pot astepta'. E un punct de vedere gresit, pentru ca nu se ia in considerare starea de sanatate a aparatului genital", avertizeaza medicul Bill Ledger, specialist in fertilitate si profesor la Universitatea Sheffield.

Acesta spune ca a intalnit numeroase cazuri in care femei de 38-39 de ani, cu cariere stralucitoare, traiesc adevarate drame atunci cand primesc vestea ca este deja prea tarziu pentru ele si nu vor mai putea face copii.

"Cineva mi-a spus odata ca a cheltuit peste 60.000 de euro in acest scop, dar toate incercarile au fost inutile. Cunosc, de asemenea, casnicii fericite, relatii ce pareau de nezdruncinat, care s-au destramat in cateva luni din aceasta cauza", mai spune prof. Ledger.

Acesta subliniaza ca femeile ar trebui sa se informeze din timp si sa isi faca testele de fertilitate existente pe piata, care le pot ajuta sa isi planifice in mod realist viitoarele sarcini, iar acestea sa fie duse cu bine pana la capat.

"Dupa 36 de ani, totul se transforma intr-un joc de noroc", mai spune profesorul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#test fertilitate, #femei varsta fertilitate , #stiri Rapid