Inca o drama in fotbalul romanesc: A murit un mare jucator al Rapidului

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 22:30
7617 citiri
Inca o drama in fotbalul romanesc: A murit un mare jucator al Rapidului
Foto: DigiSport

Fotbalul romanesc este lovit de o noua drama, un mare jucator al Rapidului murind in cursul zilei de joi.

Iordan Angelescu, omul care a scris istorie in tricoul visiniu, a incetat din viata.

"A plecat dintre noi si Iordan Angelescu!

Parca nu se mai opresc nenorocirile din jurul nostru! In tragedia ‪#Colectiv, Rapid a pierdut un suporter adevarat, in persoana tinerei Teo Maftei!

La doua zile dupa tragica ei disparitii, suflarea giulesteana s-a vazut 'deposedata' si de un fost jucator, important la vremea sa, Iordan Anghelescu (toata lumea l-a stiut de Angelescu), plecat dintre noi la varsta de 69 de ani.

Nascut pe 15 iunie 1946, in Bucuresti, s-a format la Politehnica Bucuresti, iar intrarea in fotbalul de prima divizie si-a facut-o sub tricoul alb-negru al Universitatii Cluj, de unde, in 1968, a venit la Rapid. Aici avea sa devina un adevarat 'jolly-jocker', evoluand in toate liniile, cu exceptia postului de portar. A inceput ca mijlocas, fiind avansat ca atacant, dupa care, spre finalul carierei, a fost tras in centrul defensivei.

172 de meciuri si noua goluri in Divizia A este bilantul lui Angelescu (cum a fost botezat in presa vremii) la Rapid, pentru care a mai jucat doua campionate ('74/'75 si '80/'81) si in Divizia B. A parasit Giulestiul in 1976, pentru a juca trei ani la Corvinul Hunedoara, ajungand, in 1979, la Progresul Bucuresti, echipa care a luptat pentru promovare, in acea editie de campionat, chiar cu Rapid! Castigand cu 'bancarii' seria a II-a a Diviziei B, Anghelescu a ales sa joace in urmatorul an ('80/'81) pentru... giulesteni. S-a retras din activitate la 35 de ani, relatia sa cu fotbalul insemnand dupa aceea doar calitatea de observator federal.

Sincere condoleante familiei indoliate!", se arata intr-un comunicat al Rapidului.

Tragedie in fotbalul romanesc: O legenda a Stelei s-a sinucis!

Tot joi a incetat din viata si fostul mare jucator al Stelei, Lucian Balan, care s-a sinucis la varsta de 56 de ani.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iordan Angelescu deces, #Iordan Angelescu Rapid murit , #stiri Rapid