Legumele pregatite la microunde sunt sanatoase

Luni, 21 Iulie 2008, ora 09:04
5566 citiri
Legumele pregatite la microunde sunt sanatoase

Rapiditatea cu care sunt pregatite alimentele la cuptorul cu microunde ajuta la pastrarea calitatilor lor nutritionale, deoarece sunt expuse caldurii pentru o perioada mai mica de timp.

Potrivit unui studiu recent, energia microundelor este mai puternica decat cea a cuptoarelor obisnuite, astfel incat alimentele se incalzesc din interior in exterior, intr-un timp foarte scurt.

Cele mai multe elemente nutritive se pierd la temperaturi mari, mentinute cateva zeci de minute, de aceea cuptorul cu microunde poate face o treaba mai buna si mai sanatoasa, conform celor mai recente studii.

Se pare ca legumele cele mai sanatoase sunt pregatite la cuptorul cu microunde. Potrivit specialistilor, prin fierbere, vitaminele ies din pulpa legumelor si raman in apa.

De exemplu, brocoli isi pierde prin fierbere sau prin coacerea in abur tocmai acei compusi responsabili de prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase. De aceea, supele si sosurile care au la baza apa in care s-au fiert legumele reprezinta o alternativa sanatoasa, insa de cele mai multe ori ramane nefolosita.

Totusi, pentru a avea cele mai sanatoase legume, specialistii spun ca trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi. Nu trebuie sa puneti la cuptor legume in vase de plastic, chiar daca materialul din care sunt facute acestea nu se topeste.

Daca le cumparati intr-un vas special pentru microunde, lasati-l intredeschis atunci cand le coaceti si nu le reincalziti a doua oara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#legume, #microunde, #sanatate, #studii , #stiri Rapid