Noi dezvaluiri despre falimentul Rapidului: Moraru, acuzat ca nu a adus investit niciun ban in club

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 10:41
4615 citiri
Noi dezvaluiri despre falimentul Rapidului: Moraru, acuzat ca nu a adus investit niciun ban in club
Foto: Hepta.ro

Radu Birlica, fost administrator special la Rapid, a facut o serie de dezvaluiri despre falimentul echipei din Giulesti.

Acesta il arata cu degetul pe fostul patron al echipei, Valerii Moraru, pe care il acuza ca nu a investit niciun ban in club in perioada in care a controlat Rapidul.

Birlica merge chiar mai departe si sustine ca Moraru a refuzat o investitie minima pentru a salva echipa de la faliment.

"Acestia (25 de mii de euro primiti pentru transferul lui Moke - n.red.) au fost singurii bani care au intrat in contul clubului Rapid in toata perioada cat am fost acolo administrator special. Aceia de pe Moke. Cu banii respectivi am platit salariile catre toti jucatorii si asa am reusit sa-i convingem sa mearga in cantonamentul din India.

Cu cele doua bilete la ordin pe care le-am introdus in banca, in valoare de 130.000 de euro, clubul s-ar fi putut salva. Daca domnul actionar Valerii Moraru ar fi avut acesti bani, clubul era si acum in Liga 1. Eu spun ca, daca se plateau cele doua bilete la ordin bagate de mine in banca, reprezentand impozitele pe salarii, clubul era si acum in activitate, in campionat. Suma nu era mare: 130.000 de euro. Ganditi-va ca, daca platesti statul, inseamna ca poti sa continui activitatea unei societati. Neplatind statul, era normal ca judecatorul sindic sa dispuna falimentul clubului. Deci, ei nu au mai avut nicio resursa sa sustina clubul.

Ei, adica actionarii. Vreau sa va spun un lucru: clubul se autofinanta! Eu, cat am fost in perioada aceea la club, Rapid a trait din vanzarea de bilete si din incasarile la fan-shop. Cu toate ca foarte multi bani din bilete si din fan-shop s-au scurs in alte parti. Dar nu este momentul acum sa detaliez... Catre actionarii majoritari. Pentru ca dansii, pana la un punct, au controlat chestia asta. Eu am dat o decizie vis-a-vis de banii care se strangeau, ca nimeni sa nu mai ia niciun ban. Totul sa intre in contul clubului.

Deci, patronii n-au adus, cat am fost eu administrator, absolut niciun ban. Chiar in aprilie 2016, cu o minima investitie, insemnand plata salariilor si a impozitelor, clubul se putea salva si ar fi ramas in Liga 1. Ei nu au facut nici cel mai mic efort. Dimpotriva! Au luat bani foarte multi din club. Timpul va demonstra ceea ce spun acum", a spus Birlica in ProSport.

Rapidul a intrat in faliment dupa ce noul patron al clubului, Valerii Moraru, nu a avut resursele financiare de a finanta echipa.

In acest moment, in ligile inferioare exista trei formatii care se pretind continuatoarele Rapidului, insa niciuna nu detine legal palmaresul clubului din Giulesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Moraru faliment Rapid, #Rapid faliment Moraru, #Moraru bani Rapid , #stiri Rapid
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5