Populatia globului - 9,2 miliarde persoane, in 2050

Duminica, 13 Iulie 2008, ora 22:16
1870 citiri
Populatia globului - 9,2 miliarde persoane, in 2050

Populatia planetei este intr-o crestere peramanenta si din ce in ce mai rapida, urmand ca, in 2050, sa ajunga la 9,2 miliarde de oameni, cu 2,5 miliarde mai mult decat in prezent, potrivit estimarilor ONU.

De 11 iulie, ziua mondiala a populatiei, Natiunile Unite au cerut sporirea investitiilor in actiunile de planificare familiala, potrivit BBC Romania.

neta va trebui sa ofere conditii de viata pentru noua miliarde de oameni in urmatoarele deceniir asta inseamna o cerere mai mare de alimente, apa si combustibili.

Natiunile Unite cred ca asemenea ritm de crestere a populatiei este dificil de sustinut,in conditiile in care terenul arabil se degradeaza, iar resursele de apa scad.

ONU adauga ca un asemenea ritm de crestere a populatiei nu este dorit nici de oameni. Problema e insa ca doua sute de milioane de femei din tari in curs de dezvoltare nu au acces la contraceptive.

Sute de mii de femei mor anual la nastere sau din cauza avorturilor ilegale. Iar femeile sunt vitale pentru economia din Africa si Asia, deoarece ele cresc 80 la suta din recolte

Natiunile Unite cred ca accesul la contraceptie le-ar oferi femeilor sansa de a-si planifica mai bine vietile. Ritmul de crestere a populatiei s-ar reduce, ca si presiunile legate de lipsa de alimente sau de deterioarea mediului.

Actiunile de planificare familiala pentru tarile in curs de dezvoltare ar costa anual 1,2 miliarde de dolari pe an. In prezent se cheltuieste doar jumatate din aceasta suma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
ONU a avertizat miercuri, 17 aprilie, că 30 de ani de progrese în domeniul sănătăţii sexuale şi reproductive sunt în pericol, potrivit AFP. Corpurile femeilor şi fetelor au devenit un...
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate...
#populatie, #crestere, #ONU, #pericol, #estimari , #stiri Rapid