Rapid, la un pas de retrogradarea in Liga 2! Jucatorii se pregatesc de greva

Luni, 11 Martie 2013, ora 07:13
3054 citiri
Rapid, la un pas de retrogradarea in Liga 2! Jucatorii se pregatesc de greva

Rapidul este foarte aproape de retrogradarea in Liga 2 din cauza datoriilor. Mai mult, fotbalistii se gandesc sa intre din nou in greva pentru ca nu si-au primit salariile.

Echipa din Giulesti a fost prima formatie din Liga 1 care a apelat la insolventa pentru a scapa de datorii. George Copos s-a folosit de acest "artificiu", de la club au plecat marea majoritate a fotbalistilor cu salarii mari iar in locul lor au fost promovatii pustii de la echipa secunda.

Debutul mini-returului a aratat ca giulestenii nu vor avea probleme cu retrogradarea din punct de vedere sportiv, pustii lui Marian Rada facand o treaba buna, mentinand Rapidul in zona de mijloc a clasamentului.

Problemele vin insa din datoriile de care Copos a vrut sa scape. Potrivit Gazetei Sporturilor, mai multi creditori au depus contestatii dupa ce administratorul judiciar al clubului giulestean nu le-a acceptat pretentiile si nu i-a inclus in masa credala.

Aceste contestatii se vor judeca in luna aprilie, numai ca Rapidul are o mare problema. Pentru a primi licenta pentru sezonul urmator de Liga 1, echipa ar trebui sa aiba aprobat planul de redresare pana la data de 31 martie, lucru imposibil din moment ce acele contestatii se vor judeca in aprilie.

Asadar, sunt sanse foarte mari ca Rapidul sa nu primeasca licenta si sa fie trimisa in Liga 2. Exista totusi cai de a evita aceasta situatie. In primul rand, creditorii care au facut contestatiile ar putea sa isi primeasca banii, caz in care ar renuntat la contestatii si planul de redresare ar fi aprobat pana la sfarsitul acestei luni. S-ar mai putea, de asemenea, "rostogoli" termenul licentei. Asta inseamna ca giulestenii nu ar primi licenta in prima faza, ar contesta decizia si, pe 31 mai, s-ar prezenta la judecarea apelului cu planul de redresare aprobat.

In acest timp, jucatorii ameninta cu greva. Desi salariile sunt mult mai mici decat in prima parte a sezonului, nici acum nu se platesc la timp.

Fotbalistii acuza doua luni de intarziere la plata ratelor contractuale si nu vor sa mai intre in cantonament pana cand nu isi vor primi banii.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Rapid retrogradata Liga 2, #Rapid licenta 2013, #Rapid datorii 2013, #Rapid insolventa 2013, #Rapid jucatori greva , #stiri Rapid