Rapid primeste o lovitura grea de la LPF

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 17:47
2344 citiri
Rapid primeste o lovitura grea de la LPF

Adunarea Generala extraordinara a LPF a stabilit, in sedinta de marti, sa se adreseze justitiei pentru recuperarea sumei de 200.000 de euro primita in avans din drepturile TV de FC Rapid, club retrogradat in Liga a II-a in urma deciziei TAS, a declarat secretarul general al ligii, Justin Stefan.

"Partea cea mai lunga a discutiilor a fost legata de modalitatea de impartire a drepturilor TV ramase ca urmare a retrogradarii echipei FC Rapid in Liga a II-a. Dupa mai multe discutii, s-a stabilit ca suma ramasa, din care se deduce si suma de 200.000 de euro care a fost achitata in avans clubului Rapid, sa fie impartita in mod egal cluburilor participante la competitie. De asemenea, s-a stabilit ca diferenta de 200.000 de euro sa fie recuperata de la FC Rapid. S-a mandatat conducerea LPF sa intreprinda demersurile legale pentru recuperarea acestei sume de bani. Astfel, se va imputernici un avocat care sa inceapa demersurile legale la tribunal pentru a recupera acea suma. Nu vorbim de inscrierea la masa credala, ci vorbim despre o datorie curenta a clubului Rapid. Si vom incerca sa recuperam acea datorie in interesul celorlalte cluburi participante la competitie. Acum nu putem forta recuperarea celor 200.000 de euro. Se va urma calea justitiei, iar in calea justitiei exista oricand posibilitatea de a incheia o tranzactie intre partile aflate in litigiu", a spus Stefan intr-o conferinta de presa.

Oficialul LPF a explicat ca decizia impartirii in parti egale a banilor din drepturile TV care reveneau clubului Rapid ca urmare a locului 8 ocupat in sezonul trecut a avut la baza "un criteriu al echitabilitatii". "Decizia impartirii sumei care revedea clublui Rapid s-a bazat pe un criteriu al echitabilitatii. Pentru ca aceasta impartire in mod egal nu dezavantajeaza niciun competitor. Spun de criteriu al echitabilitatii pentru ca gruparile de sub locul 8 sunt beneficiare ale retrogradarii clubului Rapid, dar in acelasi timp, pentru a nu crea un dezechilibru al competitiei trebuie sa tinem cont ca si primele sapte locuri au avut meciuri cu Rapid. Iar acele meciuri nu s-au terminat tot timpul in favoarea echipelor de pe locurile 1-7 si ca atare aceasta a fost ratiunea pentru care membrii au impartit banii in mod egal", a precizat Justin Stefan.

Hotararea impartirii banilor s-a luat cu majoritate, existand doar o abtinere si un vot impotriva. "A existat o abtinere din partea domnului Stefan, si un vot impotriva, dar nu stiu exact cine a votat impotriva", a spus Stefan.

Directorul economic al LPF, Ionut Calancea, a precizat ca fiecare dintre cele 18 cluburi din Liga I vor primi in urma impartirii banilor cate 49.000 de euro. "Fiecare club va primi cate 49.000 de euro, suma include TVA. Aceasta suma nu include cei 200.000 de euro care trebuie recuperati de la Rapid. Cand ii vom recupera vor avea aceeasi destinatie", a explicat Calancea.

Pentru ocuparea locului opt in clasamentul Ligii I, editia 2012-2013, FC Rapid trebuia sa incaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV. Rapid a primit de la LPF un avans de 200.000 de euro din drepturile de televizare pentru sezonul 2013/2014 al Ligii I, insa formatia giulesteana a fost retrogradata dupa doua etape disputate in primul esalon, in urma unei decizii a TAS. Fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, declara la 17 septembrie, ca liga va recupera banii de la Rapid cand aceasta va promova in prima divizie.

Din cele 1,9 milioane de euro, aproximativ 840.000, suma care revine conform grilei unei nou-promovate, au fost directionati catre Concordia Chiajna, echipa care a ocupat din etapa a III-a locul formatiei Rapid in editia 2013-2014 a Ligii I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rapid bani inapoi LPF , #stiri Rapid