Remedii rapide pentru un par stralucitor

Marti, 11 August 2009, ora 23:47
9304 citiri
Remedii rapide pentru un par stralucitor
Foto: shekhows

In fiecare dimineata iti aranjezi parul, insa in cateva ore el pare murdar si neingrijit. Nu te ingrijora, nu esti singura femeie care se lupta cu aceasta problema.

Poti ajunge sa ai parul gras din mai multe cauze. Daca unul dintre parinti are parul gras, exista o foarte mare posibilitate ca tu sa il mostenesti, conform How Stuff Works.

O alta cauza este reprezentata de fluctuatiile hormonale: femeile pot avea parul gras in perioada menstruatiei sau daca iau anticonceptionale.

Ingrasarea parului poate fi si un efect secundar in cazul in care iei hormoni pentru cresterea masei musculare.

Dietele nu sunt de vina pentru parul gras. Contrar a ceea ce cred foarte multi oameni, dietele nu au nicio influenta asupra felului in care se comporta podoaba capilara.

Din fericire, poti scapa foarte usor de aceasta problema, chiar la tine acasa.

Se spune ca nu este bine sa te speli zilnic la par. Nu te gandi la acest lucru, daca ai parul gras chiar este recomandabil sa te speli pe cap in fiecare zi.

Alege un sampon cat mai simplu. Incearca sa te feresti de sampoanele care au tot felul de aditivi. Pentru a oferi un impuls samponului tau, toarna cateva picaturi de lichid folosit la spalarea vaselor. Daca nu iti place aceasta idee, cauta in magazine sampoanele cu pH de peste 6,7.

Dupa samponare clateste foarte bine. Conteaza tipul samponului folosit, insa mult mai mult conteaza clatirea. Daca nu indepartezi ultima picatura de sampon, murdaria se va simti ca la ea acasa in parul tau, iar acesta din urma se va ingrasa foarte repede.

Daca ai parul gras nu se recomanda folosirea balsamului. In cazul in care ai parul fin, care se incurca foarte rau si nu poti sa il descurci altfel, poti sa folosesti foarte putin balsam, doar pe varfuri.

In locul balsamului foloseste un amestec intre apa si otet sau apa si lamaie si clateste-ti parul dupa samponare. Dupa folosirea acestui amestec, ai grija sa clatesti din abudenta.

De asemenea, orice bautura alcoolica pe care o ai in casa iti poate sari in ajutor. Amesteca un pahar de alcool cu mai multe pahare de apa, spala-te ca de obicei pe par si apoi clateste foarte bine cu aceasta solutie.

Berea o sa te ajute sa lupti cu unul din efectele neplacute ale parului gras - lipsa de stralucire.

Ceaiul, pe care il bei atunci cand esti stresata, cand vrei sa slabesti sau cand esti racita, te poate ajuta si in cazul parului gras, daca iti clatesti podoaba capilara cu o infuzie de urzici sau ceai negru.

In fine, specialistii spun ca nu e bine sa iti perii parul foarte des. De fiecare data cand te piepteni, iei grasimea de pe scalp si o intinzi pe tot firul de par.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#ingrijire par gras, #par gras remedii, #intretinere ingrijire par, #par gras remedii naturale , #stiri Rapid