Sase strategii pentru slabirea rapida

Luni, 15 Februarie 2010, ora 18:03
6443 citiri
Sase strategii pentru slabirea rapida

Sa pierzi kilograme este ca si cum ai face pasi mici intr-un desert mare: o prajitura in minus aici, inca 10 minute de bicicleta eliptica acolo, mici actiuni care te duc, din aproape in aproape, la scopul final.

Ca orice schimbare majora, sa incerci sa schimbi totul dintr-odata te poate arunca intr-o depresie profunda. Asa ca, in loc sa tai brusc toate caloriile si sa faci exercitii fizice sapte zile din sapte si sa uiti de inghetata si pizza pentru tot restul vietii tale, mai bine incepi cu cativa pasi si, treptat, adaugi noi restrictii care te vor ajuta sa topesti kilogramele in plus.

Iata cele sase strategii pentru o slabire rapida, propuse de Prevention:

Cantareste-te zilnic

In mod frecvent, majoritatea dietelor te sfatuiesc sa te cantaresti o singura data intr-o saptamana, dar unele studii sustin ca nu este nimic rau in a te cantari zilnic, dimpotriva. Ajuta la sustinerea moralului, daca tii cont de faptul ca in unele zile poti pierde mai putine grame decat in altele, din cauza hidratarii.

Nu te uita la televizor mai mult de doua ore zilnic

Daca te uiti la televizor pierzi mult mai putine calorii decat daca te joci cu copii tai sau te plimbi pe strada. Un studiu recent demonstreaza ca adultii care se uita la televizor mai mult de doua ore in fiecare zi "castiga" cu 7 la suta mai multe calorii decat cei care nu fac acest lucru. Sa nu mai vorbim de faptul ca televizorul te indeamna la rontait, un obicei total contraproductiv pentru o dieta.

Mananca cel putin 4 grame de fibre la fiecare masa

O dieta bogata in fibre reduce numarul caloriilor acumulate. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Tufts, femeile care au consumat 13 grame de fibre zilnic, sau mai putin, s-au ingrasat mai mult decat cele care au consumat mai multe.

Expertii au gasit si o explicatie logica: consumul de fibre incetineste absorbtia caloriilor pentru ca te obliga sa mesteci mai mult, mareste viteza de deplasare a alimentelor inghitite prin tractul digestiv. Pentru a te asigura ca vei consuma 25 de grame de fibre zilnic, imparte-le pe cate patru grame la fiecare masa. Cand nu esti acasa, foloseste cu succes fructele, pentru ca sunt mai usor de transportat. Un mar are 5 grame de fibre, atat cat are un bol de broccoli crud.

Dormi cel putin sapte ore, in fiecare noapte

Un studiu realizat la Universitatea din Chicago demonstreaza ca oamenii care dorm putin au mai putini hormoni care controleaza apetitul. "Studiul sugereaza ca somnul putin este un factor de risc pentru obezitate", spune James Gangwisch, epidemiolog la Universitatea Columbia. Potrivit cercetarii, realizate pe 9.588 de americani, femeile care dorm patru ore sau mai putin, in fiecare noapte, sunt expuse mai mult obezitatii decat cele care dorm sapte sau mai multe ore.

Bea cel putin 8 pahare de apa, zilnic

Hidratarea este foarte importanta pentru organism. Cercetatorii germani au stabilit ca opt pahare de apa zilnic creste metabolismul cu 30 la suta, iar efectul persista timp de 90 de minute. Potrivit profesorului Michael Boschmann de la Universitatea de Medicina din Berlin, consumul a opt pahare de apa zilnic poate duce la pierderea a patru kilograme anual.

Nu munci mai mult de opt ore zilnic

Un studiu realizat de Universitatea din Helsinki, pe 7.000 de adulti, demonstreaza ca adultii care castiga in greutate muncesc mai mult decat in mod normal. Lipsa de timp pentru exercitii fizice, stresul la ore inaintate au un efect negativ asupra hormonilor care determina consumul caloriilor. Nu munci mai mult de opt ore zilnic si, eventual, obisnuieste-te sa ajungi acasa cu bicicleta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#dieta rapida, #sfaturi diete, #reguli slabire , #stiri Rapid
Comentarii
Poza simona_biziniche
simona_biziniche
rank 1