Se apropie curatenia de primavara? Afla trucurile rapide si eficiente!

Sambata, 06 Martie 2010, ora 08:01
6451 citiri
Se apropie curatenia de primavara? Afla trucurile rapide si eficiente!
Foto: apartmenttherapy

Primavara este aproape si este timpul sa facem o curatenie generala in casa. Trebuie sa recunoastem ca nu este nimic placut in a face curatenie si visam la ziua in care o sa ne permitem sa avem o menajera. Pana atunci, vom incerca sa tinem pasul si sa pastram singuri casa curata.

Citeste in continare cum trebuie sa faci curatenia de primavara.

Ne simtim mult mai relaxati, fericiti si avem o viata mai armonioasa atunci cand casa noastra este curata. La fel ca si in cazul ingrijirii corporale, sunt anumite lucruri pe care nu trebuie sa le faci tot timpul, ci o data la cateva zile, saptamani sau luni, aminteste Apartment Therapy.

Curatenia pe termen scurt

Curatenia pe termen scurt se incadreaza in perioada de 2 pana la 7 zile. Spalatul se face o data pe saptamana, poate de doua ori daca ai mai multe rufe, adica daca nu locuiesti singur.

Aspiratorul se baga in priza o data pe saptamana, insa daca vezi scame pe covor poti sa il pui in functiune de mai multe ori. O persoana normala sterge praful cam o data la doua saptamani, insa acesta ar trebui sa fie sters saptamanal.

Este foarte frumos sa ai cada si chiuveta albe si curate, iar pentru acest lucru este nevoie ca o data la saptamana sa ne axam pe baie. O sarcina mai putin placuta este curatarea toaletei, insa este obligatorie. Aceasta trebuie curatata cel putin o data pe saptamana.

Cum nu trebuie sa faci curatenie in casa

Curatenia pe termen mediu

Aceasta curatenie trebuie facuta o data intre o luna si sase luni.

In aceasta categorie se incadreaza spalarea ferestrelor. Spalarea ferestrelor nu este o activitate prea placuta, insa potrivit mai multor specialisti este o modalitate buna de a scapa de cateva calorii. In plus, momentul de dupa curatenie, atunci cand poti sa privesti afara fara a te deranja mizeria de pe ferestre, este foarte satisfacator.

O data la doua trei saptamani trebuie sa cureti si dusul.

Curatenia pe termen lung

Aceasta este partea cea mai placuta, pentru ca se face foarte rar. Pentru ca locuinta ta sa fie cat mai curata, indreapta-ti atentia catre tapiterie o data la o perioada de 6-12 luni.

De asemenea, in afara de aspirarea covorului, o data la cateva luni acesta trebuie curatat mult mai bine. Este nevoie sa fie spalat pentru a fi cat mai curat. Daca ai copii mici, ai face bine sa il speli si mai des. Murdaria si bacteriile se acumuleaza in covor si este important sa incerci sa il pastrezi cat mai curat.

Chiar daca schimbi saptamanal lenjeria de pe pat, o data la cateva luni este bine sa speli si salteaua, pilota sau plapuma.

Chiar daca curatenia nu este o activitate tocmai placuta, trebuie facuta atat pentru bunastarea, cat si pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#curatenia de primavara, #curatenie casa sfaturi , #stiri Rapid