Sexul lent, o alternativa mai sanatoasa

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 21:25
18422 citiri
Sexul lent, o alternativa mai sanatoasa

Din viata de zi cu zi ai invatat, poate, ca "repede" nu e intotdeauna cel mai bine. Si nu ma refer doar la fast food. Nici sexul rapid nu e cea mai buna optiune daca iti doresti sex de calitate.

In goana catre orgasm

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio au analizat declaratiile a 1.672 de femei si barbati din diverse tari si au descoperit ca aproximativ 40% dintre femei se simt presate de timp chiar si atunci cand sunt inafara programului de lucru, spre deosebire de doar 31% dintre barbati, conform Unica.

Nu e de mirare ca, atunci cand vine vorba de orgasmul tau si al partenerului, vrei sa economisesti timp. Si cum barbatii ajung mai repede decat femeile pe culmile placerii, singura care are de pierdut esti tu! Vei fi tentata sa mimezi orgasmul doar pentru ca stii ca nu vei ajunge "acolo la timp". Daca ultimele tale partide de sex seamana cu ce ai citit pana acum e timpul sa o iei mai usor.

Slow vs. fast

Cliseul spune ca barbatii prefera sexul in forta, rapid si pasional, fara implicatii emotionale! Totusi, daca ai destul timp sa-i asculti, iti vor spune ca "depinde foarte mult de ce-i place fetei, de dispozitie, de tipul de relatie etc."

Cu alte cuvinte, barbatii sunt deschisi la ambele feluri de a face sex. Care ar fi premisele sigure in care barbatul ar face sex lent? Intr-o relatie serioasa, daca iubitei ii face placere si daca simt nevoia unei atmosfere romantice si a unei conexiuni emotionale, nu doar fizice, in timpul actului.

Cel mai mare avantaj de care va puteti bucura amandoi intr-o partida de sex lent este intensitatea orgasmelor! Cu cat amani mai mult momentul si cu cat incetinesti ritmul, orgasmul va deveni naucitor si s-ar putea sa ai surpriza sa primesti pachetul "2 in 1".

Sexul lent garanteaza o partida reusita in care veti avea amandoi orgasm. Cum? In primul rand, tu nu te vei mai stresa sa termini "la timp", iar in al doilea rand, iubitul tau se va abtine si astfel nu va termina prea repede, incercand dupa sa se "reaprinda" (lucru care nu este garantat si poate fi chiar frustrant).

Dincolo de calitatea placerii in pat, sexul lent satisface si emotional si intareste legatura afectiva dintre parteneri. Un alt cliseu spune ca sexul rapid este impersonal, rece si poate lasa un sentiment de goliciune. In schimb, o partida de sex lent iti da ocazia sa pui accentul pe intimitate, pe sentimente, pe tandrete, pe sarutari nesfarsite, lucruri care unesc.

Cum se face "slow sex"?

Decorul este foarte important. Folositi lumanari parfumate si cearsafuri fine. Pune o muzica lenta, "de facut dragoste". Regula dupa care trebuie sa va ghidati in acest joc este reciprocitatea. Incepe cu un masaj facut cu uleiuri aromate. Secretul este sa il atingi peste tot. Uita de evidentele zone erogene si plimba-ti usor mainile pe spatiile ignorate in mod obisnuit (cum ar fi degetele sau locul in care ti se arcuieste spatele).

Orice ai face, incearca sa eviti cat mai mult timp penetrarea. Asa ti-o vei dori mai mult. Cand simtiti amandoi ca nu mai puteti, incepeti actul sexual, insa nu accelerati ritmul! Miscati-va incet, priviti-va in ochii, atingeti-va... Daca simti orgasmul aproape, nu ceda! Schimba ritmul sau opreste-te cateva secunde si regleaza-ti respiratia. In momentul in care nu te mai poti abtine si simti ca vei avea un orgasm, respira adanc, senzatia de placere se va intensifica si va dura mai mult.

Dincolo de cadrul in care faci sex sau de ritmul lent si de mangaieri, cel mai important este sa te deconectezi de realitate, sa pui accentul pe emotia actului, pe cum sa va satisfaceti unul altuia placerile, si nu pe finalitate!

Iarina Dumitrescu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sex, #incet, #orgasm, #finalitate, #calitate, #timp, #atmosfera , #stiri Rapid