Specula imobiliara sau cum sa ramai fara avere in Romania

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 10:48
3443 citiri
Specula imobiliara sau cum sa ramai fara avere in Romania
Foto: Arhiva

Oamenii de afaceri care au dorit sa aiba profituri rapide si si-au bazat afacerile pe acest lucru, au avut de pierdut, in schimb cei care au gandit proiecte de real-estate pe termen lung au avut mai putin de suferit din cauza recesiunii economice.

De exemplu, George Becali, supranumit "latifundiarul din Pipera", afirma ca nu mai are bani, dupa ce averea sa a scazut de la 725 de milioane de euro, la 200 de milioane de euro, informeaza Adevarul.

Ioan Zapodeanu, "regele terenurilor", se ocupa de afaceri imobliliare de 17 ani. In timp ce el isi evalueaza averea la 300 de milioane de euro, estimarile "Forbes 500 Miliardari", arata ca ieseanul are doar 90 de milioane de euro.

Exista si oameni de afaceri pe care proiecte de real-estate pe termen lung i-au salvat pentru ca au intrat pe mai multe domenii de activitate, iar pierderile dintr-unul pot fi sustinute din profitul altei firme.

Fratii Paunescu se afla pe locul 13 in Topul "Forbes 500 Miliardari" si inregistreaza scaderi inca din 2008, de la 620 de milioane in 2007, au ajuns la 533 de milioane.

Unul dintre cei mai bogati oameni din tara in anii trecuti, Florian Liviu, a fost scos din top dupa ce bancile i-au pus sechestru pe avere, desi proprietatile si activele acestuia erau evaluate anul trecut la 100 de milioane de euro, valoare atinsa prin speculatii imobiliare.

Sotii Bota, Nicolae Mann, Dumitru Nicolae si Corneliu Istrate se afla si ei printre romanii a caror avere a scazut considerabil in ultimul an.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#500 miliardari romani, #oameni afaceri criza economica, #avere oameni afeceri romani , #stiri Rapid