Sprintul te ajuta sa slabesti rapid

Marti, 07 Iulie 2009, ora 14:24
6431 citiri
Sprintul te ajuta sa slabesti rapid
Foto: KalisthenixFitnessBlog

Ce fel de exercitii alegi pentru a da jos kilogramele in plus? Gimnastica si joggingul, dar si ganterele te ajuta mult sa slabesti. Daca adaugi insa si un sprint de doua ori pe saptamana, ai sanse mari sa ajungi rapid la talia mult visata.

Sprintul nu numai ca te ajuta sa arzi multe calorii, dar iti si mentine organismul plin de energie un timp indelungat. Combinat cu o dieta sanatoasa si cu sesiuni de jogging, ofera rezultate uimitoare.

Alternarea exercitiilor de intensitate moderata cu cele dificile sunt extrem de eficiente in lupta cu kilogramele in plus, arata Womenfitness.

Acest tip de exercitiu ajuta si din punct de vedere psihologic: elimina stresul si tensiunea si este un exercitiu de motivatie, prin simplul fapt ca incerci sa iti depasesti recordul personal.

In plus, nu iti mananca foarte mult timp, inlocuind uneori ore intregi petrecute la sala. Sprintul creste rezistenta organismului si imbunatateste capacitatea tesuturilor de a se oxigena.

Un studiu din 2006 arata ca sase minute de sprint pe saptamana produc aproximativ aceleasi efecte ca si saptamani intregi de exercitii traditionale de rezistenta. Desi nu este efectuat frecvent, in timp sprintul are reale beneficii pentru sanatate.

Cele mai eficiente sunt sesiune de sprint efectuate de doua ori pe saptamana, cu pauze de o zi sau mai multe zile intre ele pentru recuperare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#sprint slabeste rapid, #fitness, #sanatate, #exercitii fizice tarziu , #stiri Rapid