Te poate face fericirea mai bogat?

Sambata, 26 Decembrie 2009, ora 18:05
4038 citiri
Te poate face fericirea mai bogat?
foto: Arhiva

Chiar daca banii nu reusesc mereu sa aduca fericirea, reversul medaliei ar putea sa fie, totusi, valabil, daca ne gandim ca oamenii fericiti sunt mai productivi, au mai multa putere de munca si initiativa, de cele mai multe ori remunerate corespunzator, in timp ce persoanele deprimate isi pierd rapid interesul pentru cariera, iar companiile nu se inghesuie sa plateasca lipsa entuziasmului si a performantelor.

Cum fericirea si optimismul ce o insoteste se transforma in succes, iar acesta nu vine niciodata singur, se poate spune ca si banii castigati de cei mai fericiti dintre semenii nostri vin ca o urmare fireasca a starii lor generale de spirit, arata HowStuffWorks.

Desi nu toata lumea se grabeste sa recunoasca, locul de munca le ofera oamenilor mai multa fericire decat si-ar putea inchipui. Ultimele studii sociologice in domeniu arata ca persoanele cu salarii mari sunt, de cele mai multe ori, mai fericite decat colegii lor mai prost platiti tocmai din cauza succesului de care se bucura, in primul rand, iar abia in plan secund din cauza sumelor intrate pe card.

Succesul este cel care ii face pe oameni sa se simta bine, mai mult decat ar putea-o face un teanc de bani, ce poate fi obtinut, de ce nu, si prin alte mijloace.

Oamenii de succes sunt, de cele mai multe ori, mai productivi si mai multumiti de carierele pe care le-au imbratisat, fiind, in consecinta, multumiti de sine, mandri de ce au realizat, fericiti si constienti de valoarea lor. Banii in plus pe care acestia ajung sa-i castige reprezinta doar un simplu bonus, din moment ce ei se simt bine in pielea lor doar pentru ca sunt buni in ceea ce fac.

Cei care nu castiga la fel de multi bani, dar sunt multumiti de activitatea lor profesionala, ajung sa fie la fel de fericiti ca si cei bogati si celebri, gratie succesului lor, indiferent de domeniul de activitate sau de numarul zerourilor de pe statul de plata.

Un alt motiv pentru care fericirea ne poate aduce mai multi bani, la sfarsitul unei luni grele de munca, este si faptul ca toate sentimentele pozitive asociate fericirii ii ajuta pe oameni sa-si depaseasca limitele si sa munceasca cu pasiunea de care un nefericit nu ar putea sa dea dovada.

Mai mult, studiile sociologilor arata ca oamenii ar fi mai fericiti sa castige mai putin, daca acest lucru le-ar garanta ca munca lor va fi mai placuta si mai variata, fara a fi neaparat mai usoara.

Cu alte cuvinte, legatura dintre bani si fericire este una extrem de stransa, fara indoiala, insa, pentru majoritatea oamenilor, castigul material vine pe locul doi, ca o consecinta fireasca a rezultatelor obtinute avand o munca placuta, ce ofera, in primul rand, satisfactii spirituale, de natura sa motiveze si sa mobilizeze o persona, alimentand astfel motoarele succesului.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#bani fericire reteta, #salarii beneficii serviciu, #performante serviciu salariu , #stiri Rapid