Ungaria are nevoie de reforme dureroase

Luni, 30 Martie 2009, ora 16:00
1139 citiri
Ungaria are nevoie de reforme dureroase
Foto: Energycee.org

Ungaria are nevoie de reforme dureroase cat mai rapid posibil sau risca sa se adanceasca si mai mult in criza, a spus prim ministrul desemnat Gordon Bajnai.

Bajnai il va inlocui pe Ferenc Gyurcsany, care a anuntat in luna martie ca se va retrage, in favoarea cuiva cu mai mult sprijin politic, scrie Reuters.

"Ungaria este amenintata de criza economica. Acest lucru inseamna ca nu avem timp de pierdut", a spus Bajnai intr-o conferinta de presa. "Fiecare saptamana pierduta ar putea cosa tara miliarde de forinti si zeci de mii de locuri de munca", a adaugat el.

Prim ministrul desemnat a declarat ca reforme rapide si credibile, asupra carora nu a elaborat, ar putea restaura increderea investitorilor in Ungaria si sa readuca tara pe drumul de alaturare la zona euro. Cei mai multi analisti nu cred ca Ungaria va putea adopta moneda unica europeana inainte de 2014.

Rata somajului in Ungaria a sarit la 9,1 procente in perioada decembrie 2008 - februarie 2009, de la 8,4 procente in noiembrie, iar unii analisti spun ca va urca pana la 10%.

"Daca nu actionam imediat si intr-un mod drastic, atunci nu vom putea evita probleme si mai mari, iar criza va patrunde si mai adanc in vietile familiilor si companiilor", a spus Bajnai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Gordon Bajnai, #prim ministru desemnat, #reforme economice Ungaria , #stiri Rapid
Comentarii
U
unul dintr-o tara care v-a luat-o inainte
rank 1
Iar stelutza cea de sus , oare ce-o avea de spus ?...