Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Zotta spune ca stadionul "Giulesti" trebuie demolat

Joi, 14 Februarie 2008, ora 16:40
1633 citiri
Zotta spune ca stadionul "Giulesti" trebuie demolat

Presedintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca stadionul Giulesti-Valentin Stanescu trebuie demolat, in locul sau intentionand sa construiasca o arena de 30.000 de locuri, in valoare de 45 de milioane de euro.

"Am facut o propunere Ministerului Transporturilor ca stadionul Giulesti sa ne fie concesionat, demolat si pe acelasi loc sa se construiasca o alta arena. Am gasit sursa de finantare necesara pentru construirea unui stadion de 30.000 de locuri. Toata investitia ar costa 45 de milioane de euro", a declarat Constantin Zotta, care a prezentat proiectul noului stadion, o arena asemanatoare cu cea a Boavistei Porto, Do Bessa.

In ciuda intentiei giulestenilor, Zotta si-a maniferstat dezamagirea fata de reactia Ministerului Transporturilor si a Clubului Sportiv Rapid, care impiedica clubul de fotbal sa demareze noul proiect: "Noi am prezentat acest proiect si ni s-a raspuns ca Rapid trebuie sa investeasca trei milioane de euro pentru a fi prelungit contractul existent, nu pentru ca stadionul sa ne fie concesionat. Suntem de parere ca aceasta investitie ar reprezenta doar niste bani aruncati. Noi vrem un stadion nou, compact, construit in etape, astfel echipa sa poata juca in continuare in Giulesti".

Zotta nu a uitat nici de ajutorul pe care rivalele Steaua si Dinamo l-au primit de la Ministerul Apararii Nationale, respectiv Ministerul de Interne: "Steaua si Dinamo beneficiaza fieacre de cate 60 de hectare pe care nu platesc nimic. Noi nu ne putem compara cu ei. Si noi regretam ca nu jucam pe un stadion de patru sau cinci stele. Noi ne respectam contractul de inchiriere si il avem platit la zi".

"Putem face dovada cu documente fiscale. Ca sa putem folosi acest stadion, FC Rapid SA a investit mai multe sute de mii de euro pentru tribuna intai, a doua si cea oficiala. Aceste lucrari de consolidare continua si acum, dar investim fara niciun motiv. Noi investim bani in stadion, desi in contractul de inchiriere este scris foarte clar ca lucrarile trebuie facute de Clubul Sportiv Rapid", a continuat Constantin Zotta.

Oficialul giulestean nu a exclus posibilitatea ca Rapid sa isi construiasca un stadion in alta zona a Bucurestiului: "Desi ni se pare normal ca Rapid sa continue in Giulesti, loc cu care clubul se confunda, ne gandim si la solutia extrema, construirea unei arene, dar in alta parte".

Zotta a incheiat spunand ca Rapid va juca cel mai probabil la Piatra Neamt daca echipa va accede in Liga Campionilor: "Probabil ne vom indrepta spre Piatra Neamt. In Ghencea este exclus sa jucam, poate doar daca vom intalni Steaua in grupe vom juca acolo".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vedeta Rapidului, Albion Rrahmani, pe lista unui club celebru din Germania. Ce altă echipă a fost refuzată de Rapid
Vedeta Rapidului, Albion Rrahmani, pe lista unui club celebru din Germania. Ce altă echipă a fost refuzată de Rapid
Albion Rrahmani este unul dintre jucătorii de bază ai Rapidului fiind un atacant în mare formă în acest sezon ân ciuda unei accidentări serioase. Kosovarul este dorit de un club mare din...
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Marius Șumudică a vorbit despre situația de la Rapid, unde echipa este în pericol să nu prindă cupele europene după ce patronul Dan Șucu a băgat peste 7 milioane de euro în transferuri....
#stadion giulesti, #Rapid, #zotta , #stiri Rapid