Rares Bogdan face apel la USR pentru salvarea tarii, inaintea motiunii de cenzura: "Eu n-as sta linistit in aceasta noapte"

Luni, 17 Iunie 2019, ora 22:57
7067 citiri
Rares Bogdan face apel la USR pentru salvarea tarii, inaintea motiunii de cenzura: "Eu n-as sta linistit in aceasta noapte"
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a declarat, luni seara, ca USR ar trebui sa se gandeasca "daca un calcul politicianist meschin este mai bun decat salvarea unei tari", referindu-se la faptul ca acest partid a anuntat ca nu va intra la guvernare decat dupa organizarea de alegeri parlamentare.

Rares Bogdan a precizat ca PNL a spus clar de la inceput ca trebuie sa-si asume guvernarea.

"Votul romanilor in urma cu trei saptamani a fost extrem de clar. A fost un vot dat partidelor de dreapta, chiar daca e vorba de alegeri europarlamentare. Cei care au votat au spus extrem de clar: scapati-ne de astia! Oamenii nu ne-au votat nici sa fim primadone, nici sa ne gandim politicianist cum putem sa ne conservam voturile, ci de a incerca sa intram la guvernare", a subliniat europarlamentarul PNL, intr-o emisiune la Antena 3.

Bogdan a spus ca partidele dreptei au obtinut impreuna aproape 6 milioane de voturi.

"Votantii nu ne vor ierta daca nu incercam tot ce e posibil pentru a rasturna Guvernul si pentru a veni la guvernare acum, nu peste un an si jumatate. (...) Daca asteptam ca PSD-ALDE sa se erodeze si sa venim la guvernare la finalul anului viitor, s-ar putea ca ceea ce gasim sa fie atat de jos incat sa fie extrem de greu sa ridicam economia", a subliniat fostul moderator tv, precizand ca, "daca nu trece motiunea, are de pierdut Romania".

"Cine crede ca PSD e astazi invins se insala. PSD se poate reface intr-un an si jumatate", a mai spus europarlamentarul PNL.

Rares Bogdan a subliniat ca negocierile pentru motiunea de cenzura trebuie sa se poarte pana in ultima clipa: "Eu n-as sta linistit in aceasta noapte, as incerca sa stau de vorba cu parlamentari nemultumiti din PSD, din ALDE. Si acolo sunt oameni rationali. As negocia pana in ultima clipa".

El a mai spus ca USR trebuie sa ia exemplul Maiei Sandu si al lui Andrei Nastase din Republica Moldova, carora le-a fost foarte greu sa se alieze cu Igor Dodon, dar altfel lasau tara prada oligarhului Plahotniuc.

"Cei de la USR sa se gandeasca daca un calcul politicianist meschin e mai bun decat salvarea unei tari. Bunicii mei si bunicii dvs. cand au mers pe front nu s-au gandit la ce au de castigat, ci la cum salveaza tara. Deci daca domnii din USR se gandesc cu adevarat la Romania si nu la cariera fiecaruia, atunci se vor gandi in primul rand la Romania si la ce pot sa faca pentru tara asta, si nu la cate locuri sau procente ar obtine in plus la eventuale confruntari electorale", a afirmat Rares Bogdan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Rares Bogdan USR motiune cenzura, #Rares Bogdan vot motiune cenzura, #vot motiune cenzura Guvern Dancila , #PNL