Rares Manescu a dat startul programului "Treceri de pietoni asistate"

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 18:01
2569 citiri
Rares Manescu a dat startul programului "Treceri de pietoni asistate"

Candidatul USL la Primaria Sectorului 6, Rares Manescu, alaturi de presedintele PSD Bucuresti, senatorul Ecaterina Andronescu, a dat startul, miercuri, programului "Treceri de pietoni asistate", care cuprinde toate cele 35 de scoli din sector si care are ca principal scop cresterea sigurantei scolarilor.

Astfel, incepand de miercuri, copiii inscrisi in ciclul primar si gimnazial din sectorul 6 vor fi asistati de voluntari si vor fi ajutati sa traverseze catre scoala in mai multa siguranta pe trecerile de pietoni. Evenimentul de lansare a proiectului "Treceri de pietoni asistate" a avut loc la trecerea de pietoni de langa Scoala 309, situata pe Strada Moinesti, sectorul 6, acolo unde Rares Manescu si Ecaterina Andronescu au ajutat scolarii la traversarea strazii, semnalizand masinilor sa se opreasca.

"Initierea acestui proiect arata ca avem solutii concrete pe care le si punem in practica, nu promisiuni electorale goale pe care oricine le poate arunca fara responsabilitate. De aceea, propunerile noastre sunt caracterizate de seriozitate si, mai mult, sunt idei bune ce pot fi aplicate cu ajutorul comunitatii la nivelul intregului sector si nu numai", a declarat Rares Manescu.

Programul "Treceri de pietoni asistate" vine ca raspuns la o situatie semnalata de locuitorii sectorului 6 - aceste locuri au devenit nesigure din cauza masinilor parcate pe strada, care ingreuneaza vizibilitatea.

"Este un program care cuprinde acum cele mai aglomerate treceri de pietoni din vecinatatea scolilor si pe care dorim sa-l extindem cu ajutorul comunitatii. Fac un apel la locuitorii sectorului 6 - parinti si bunici - sa devina voluntari in acest program, inscriindu-se pe site-ul de campanie www.rares-manescu.ro", a declarat candidatul USL la Primaria Sectorului 6, care isi propune, prin astfel de proiecte, sa aduca Sectorul 6 in elita Capitalei.

Statisticile oficiale ale Brigazii Rutiere a Capitalei arata ca in sectorul 6 se afla cele mai periculoase artere din Bucuresti la capitolul accidente soldate cu victime umane, pe primele doua locuri situandu-se Bulevardul Ghencea si Drumul Taberei. In plus, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor este in top trei cauze ale producerii accidentelor.

La randul sau, presedintele PSD Bucuresti, senatorul Ecaterina Andronescu a salutat initiativa lui Rares Manescu, spunand ca "acest program este unic la nivelul Capitalei si este un model pentru toti primarii pe care ii preocupa siguranta copiilor".

"Este o dovada in plus ca proiectele din programul lui Rares Manescu sunt solutii serioase si concrete pentru cele mai importante asteptari ale locuitorilor sectorului 6 si sustin acest program ca parinte si ca dascal", a mai spus senatorul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rares Manescu scolari traversare strada, #Rares Manescu campanie scolari, #Rares Manescu campanie alegeri locale, #Rares Manescu campanie Ecaterina Andronescu , #stiri Rares Manescu