Genocidul de la Srebenica: Mana dreapta a lui Mladici, inchisoare pe viata - TPI

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 00:39
4214 citiri
Genocidul de la Srebenica: Mana dreapta a lui Mladici, inchisoare pe viata - TPI
Foto: Ria Novosti

Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI) a confirmat miercuri in apel pedeapsa cu inchisoare pe viata impotriva generalului sarb bosniac Zdravko Tolimir, mana dreapta a lui Ratko Mladici in timpul masacrului de la Srebrenica si gasit vinovat de genocid.

"Curtea de Apel confirma condamnarea lui Tolimir la inchisoare pe viata", a declarat presedintele completului de judecata, Theodor Meron, in cadrul unei audieri publice la Haga, unde se afla sediul TPI, relateaza AFP.

Ratko Mladici, judecat pentru masacrarea a 7.000 de oameni - cum se apara

In calitate de sef al serviciilor de informatii si de securitate in cadrul fortelor militare ale sarbilor bosniaci (VRS), Zdravko Tolimir, 66 de ani, a fost considerat mana dreapta a liderului militar al sarbilor bosniaci Ratko Mladici.

El a fost condamnat pentru rolul sau in masacrul de la Srebrenica din iulie 1995, cu putin timp inainte de sfarsitul razboiului din Bosnia (1992-1995): circa 8.000 de barbati si baieti musulmani au fost ucisi de VRS in acest enclava din estul Bosniei.

Bosnia: Mostenirea lui Ratko Mladici face victime in continuare

"Curtea de Apel este de parere ca tribunalul de prima instanta nu a comis o eroare considerand ca invinuitul a avut intentia unui genocid", a spus judecatorul Meron.

Zdravko Tolimir a fost condamnat la 12 decembrie 2012 la inchisoare pe viata pentru genocid, precum si pentru crime impotriva umanitatii si crime de razboi, inclusiv exterminare si persecutie.

Procesul lui Mladici: Procurorii descriu ororile de la Srebrenita

Tribunalul Penal International a pus sub invinuire in total 20 de persoane pentru masacrul de la Srebrenica, intre care si generalul Mladici, 73 de ani, si liderul politic al sarbilor bosniaci Radovan Karadzic, 69 de ani, in prezent judecati la Haga.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Zdravko Tolimir inchisoare viata genocid Serbia, #Mladici genocid Serbia , #Serbia