Directorul FRF amenintat cu demiterea a rabufnit la adresa lui Razvan Burleanu

Luni, 31 Martie 2014, ora 18:40
3102 citiri
Directorul FRF amenintat cu demiterea a rabufnit la adresa lui Razvan Burleanu
Foto: Libertatea

Didi Prodan, directorul federal despre care presa a scris saptamana trecuta ca va fi dat afara de Razvan Burleanu, a transmis o scrisoare publica prin care solicita lamuriri.

Conform unor surse din cadrul FRF, citate de presa, Prodan va fi dat afara pentru ca a facut public faptul ca forul condus de Razvan Burleanu nu le-a platit juniorilor U-17 diurnele pentru turneul din Scotia.

Afland acest lucru, Prodan le-a cerut conducatorilor de la FRF "sa fie barbati" si sa ii spuna raspicat daca vor sa plece, informeaza DigiSport.

De asemenea, Prodan le aminteste noilor conducatori ca "Pe unde vreti voi sa urcati acum, eu am coborat de septe ori"

Iata scrisoarea semnata de Didi Prodan:

Observ, cu tristete, de cateva zile o campanie prin care se incearca 'pe surse' din partea unor 'anonimi' care nu isi asuma responsabilitatea spuselor denigrarea persoanei mele. Sa punem lucrurile la punct. Numele meu este Daniel Prodan. Pentru unii 'Tatuca', pentru altii 'Didi'...

Chestiunea pusa in discutie e cu mult mai presus de calitatea de fotbalist pe care am avut-o la un moment dat. Ma simt atat de lezat ca om incat nu stau sa invoc cele peste 50 de selectii la nationala sau visul american din 94, pe care l-am trait si in egala masura l-am creat, alaturi de ceea ce oamenii au numit "Generatia de Aur", pentru milioane de compatrioti. Nu vorbesc nici despre trofeele cucerite cu Steaua, cel mai reprezentativ club al nostru, asa cum nu ma voi referi nici la cariera mea internationala la nivel de echipe de club.

Aici nu e vorba despre jucatorul care am fost ori despre conducatorul care sunt...E vorba despre caracterul meu, despre coloana mea vertebrala, despre principii, despre educatie, despre mediul in care m-am format si traiesc. Provin dintr-o parte a tarii unde oamenii au demnitate si unde discutiile se poarta indiferent de subiect sau ton, numai daca oamenii se privesc in ochi.

Subiectul "diurnei pentru juniori" este foarte simplu din punctul meu de vedere si nu am ce si fata de cine sa ma justific. Am fost in ultimul timp discret in ceea ce priveste aparitiile publice, pentru simplul motiv ca nu imi place sa ies in fata si sa vorbesc doar de dragul de a o face. Prefer sa ma exprim cand am ceva de spus. Acum, sunt dator, fata de mine in primul rand, si fata de toti cei pe care nu i-am dezamagit ca fotbalist sa pun lucrurile la punct.

Eu, in calitate de conducator al delegatiei nationale Under 17 la Turul de Elita din Scotia am ridicat la plecarea din Romania diurnele delegatiei. Staff tehnic si administrativ. Am intrebat daca jucatorii au diurna de nu mai putin de trei ori si de fiecare data am primit raspuns negativ. La sosirea in Scotia insa, fotbalistii au deschis aceasta discutie si mi-au relatat faptul ca la intalnirea avuta cu sefii FRF la Mogosoaia li s-a promis ca vor beneficia de o suma modica pentru aceasta deplasare. Am hotarat de comun acord cu antrenorul lor, Costel Galca, sa rezolvam problema si le-am onorat promisiunile facute (nu de mine personal) in tara. Atat si nimic mai mult! Restul, pentru mine sunt discutii inutile, pretexte sau incercari jenante de a pasa responsabilitatea.

Cum am mai spus, mie intotdeauna mi-au placut lucrurile directe, fie ca vorbim de actiuni ca fotbalist ori de comunicare in calitate de conducator. Ca fundas, am preferat jocul barbatesc si ma mandresc cu asta. Sa fim deci barbati si in chestiuni administrative! De acolo de unde vin, din Maramures, am ramas cu o vorba: 'Pe unde vreti voi sa urcati acum, eu am coborat de septe ori'.

Daca aceasta polemica inutila reprezinta unul dintre primele semne ale schimbarii in 'guvernanta' fotbalului romanesc, eu unul am puterea sa ma ridic si sa spun: 'Nu, mersi! Suntem pe un drum gresit!'. Nu ca fotbalisti, fosti fotbalisti, antrenori sau conducatori. Ca oameni domnilor, ca oameni!

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Razvan Burleanu FRF, #Didi Prodan dat afara FRF, #Didi Prodan Razvan Burleanu , #presedinte FRF
Comentarii