Ziare.com

FRF anunta ca a reusit sa modifice Legea Sportului

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 12:39

   

FRF anunta ca a reusit sa modifice Legea Sportului
Federatia Romana de Fotbal anunta ca Legea Sportului a fost modificata ca urmare a demersurilor pe care forul condus de Razvan Burleanu le-a demarat in urma cu trei ani.

Cea mai importanta modificare din lege este reprezentata de scoaterea pragului de 5% din bugetul anual al autoritatilor locale ce putea fi investit in sport.

"Federatia Romana de Fotbal a inceput inca din 2015 demersurile de modificare a Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, in sensul de a crea noi mecanisme de finantare a sportului. In principal, FRF a solicitat clarificarea modului in care autoritatile locale pot finanta sportul si cuantumul in care o pot face. O serie de proiecte de dezvoltare sportiva au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguitatii legislatiei si acest lucru a fost reclamat si de catre autoritati si de catre beneficiari - cluburile sportive.

Intrucat numeroase cluburi au comunicat in mod oficial ca impunerea unui prag de 5% limiteaza in fapt finantarile primite din partea autoritatilor locale, existand situatii in care cluburile primesc mai putini bani, si in vederea respectarii principiului autonomiei locale, in noua Ordonanta pragul de 5% a fost inlaturat, pentru a incuraja autoritatile locale sa sprijine cat mai mult sportul.

O alta modificare importanta o reprezinta extinderea aplicabilitatii contractului de activitate sportiva pentru o mai larga categorie de participanti. Astfel, conform regulamentelor si statutelor federatiilor sportive nationale, alte persoane care contribuie la realizarea activitatii sportive vor beneficia de posibilitatea incheierii acestui tip de contract specific.

Alte modificari vizeaza autorizarea sportivilor de performanta de catre federatia sportiva nationala, in baza unui ordin emis de MTS, posibilitatea finantarii asociatiilor sportive scolare si universitare sau salarizarea personalului din structurile publice", se arata intr-un comunicat al FRF.

Federatia precizeaza pe final ca este o entitate de drept privat si, prin urmare, nu beneficiaza de modificarea legislatiei, insa entitatile sportive bugetare pot primi mai multi bani.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor