Cuc a semnat cu turcii pentru Centura Bucuresti: 10 milioane de euro pe kilometru

Luni, 26 August 2019, ora 14:16
11925 citiri
Cuc a semnat cu turcii pentru Centura Bucuresti: 10 milioane de euro pe kilometru
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si firma turca Alsim Alarko Sanayi ve Ticaret AS au semnat, luni, contractul pentru proiectarea si executia lotului 1 din Centura de Sud a Capitalei la standard de autostrada, in prezenta ministrului Transporturilor, Razvan Cuc.

Contractul are o valoare de 830 de milioane de lei, respectiv 175 milioane de euro, fara TVA insemnand un cost de 10 milioane de euro pe kilometru.

Lungimea tronsonului este de aproximativ 17 kilometri.

"Constructorul are ca termen 12 luni pentru proiectare si 30 de luni pentru executie, insa depinde de cat de bine se mobilizeaza constructorul. Daca doreste sa realizeze mai repede lucrarile, se poate", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, cu ocazia semnarii contractului.

Este vorba despre autostrada de Centura Bucuresti km 0+000 - km 100+900' Lotul 1: Sector 1. Km 52+070 - Km 52+770 aferent Centura Nord si Sector 2 Km 52+770 - Km 69+000 aferent Centura Sud.

Pe 20 august, Razvan Cuc anunta semnarea contractului pentru ultima sectiune din Centura de Sud a Capitalei la profil de autostrada cu o firma din Turcia.

"In 2017 s-au scos foarte multe proiecte noi, printre care se numara si Centura Bucuresti la profil de autostrada. Luni (26 august - n.red.) vom semna ultimul contract. Centura Bucurestiului a fost impartita in trei sectiuni, doua au fost semnate si ultima sectiune o vom semna luni.

La ora 10:00 se va semna contractul cu antreprenorul, este o firma din Turcia cea care a castigat. Deci toata centura pe sud, 50 de kilometri noi de centura la profil de autostrada", a spus Cuc la Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, constructorii desemnati pentru Centura pe sud a Capitalei sunt o firma turceasca pe lotul 1 si 2, iar pe lotul 3 o firma greceasca.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cuc semnare Autostrada Bucuresti , #ministrul Transporturilor