Ministrul Transporturilor, atac la investitorii straini care au castigat proiecte de infrastructura in Romania

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 18:47
4210 citiri
Ministrul Transporturilor, atac la investitorii straini care au castigat proiecte de infrastructura in Romania
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sugerat ca procurorii DNA ar trebui sa se ocupe de niste probleme existente la CFR, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca foarte multe companii straine care au castigat lucrari de infrastructura in Romania au beneficiat de "bani nemunciti" de la statul roman.

El a sustinut ca antreprenorii straini au incheiat contracte defavorabile statului roman, care le-au permis acestora sa solicite sume suplimentare foarte mari.

"S-au incheiat foarte multe contracte care au fost defavorabile statului, in sensul ca pe langa sumele care au fost acordate in contracte, s-au facut foarte multe dispute si s-au luat bani, as spune, nemunciti de catre anumiti antreprenori straini de la statul roman", a afirmat Cuc.

Ministrul Transporturilor spune ca, pentru a evita noi litigii cu firmele de constructii, dar si plata unor despagubiri catre acestea, a luat masura modificarii unor acte normative, astfel incat posibilitatea juridica a firmelor de a solicita despagubiri sau majorari ale contractelor sa nu mai existe.

"In acest sens, am venit si cu solutia pe toate proiectele noi pe care le-am lansat in acest an, si aici as face referire la proiectele Pitesti-Craiova, Pitesti-Sibiu, proiecte de infrastructura mare, prin care am modificat ordinul de ministru, am anulat posibilitatea firmelor de a face aceste dispute.

De azi inainte nu se vor mai face aceste dispute. Pe de o parte, statul a fost prejudiciat de foarte multi bani si in al doilea rand, nici nu s-au continuat lucrarile de investitii asa cum a trebuit. Lucrarile au stagnat pana cand s-au solutionat aceste dispute. Acest lucru nu se va mai intampla", a adaugat ministrul.

Razvan Cuc recunoaste ca reactia companiilor straine fata modificarile normative a fost una negativa, insa a dat asigurari ca statul "actiona in consecinta fata de acesti antreprenori care sunt foarte neseriosi".

"Am primit un recul foarte puternic din partea firmelor de constructii si o anumita firma chiar si-a propus sa coalizeze toate firmele straine si sa faca o plangere in contencios pentru a mi se anula ordinul si noi vom actiona in consecinta fata de acesti antreprenori care sunt foarte neseriosi si au inteles gresit relatiile cu statul roman atunci cand vine vorba de autostrazi", a mai spus Cuc.

Declaratiile lui Cuc vin la scurt timp dupa ce Liviu Dragnea a spus ca statul roman sau companiile de stat pierd sute de milioane de euro in urma contractelor cu firmele private, in special straine. In opinia lui Dragnea, procurorii ar trebui sa investigheze aceste cazuri, nu modul in care care Guvernul emite hotarari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Razvan Cuc CFR DNA, #Razvan Cuc contracte stat roman, #Dragnea DNA CFR , #ministrul Transporturilor