Ministrul Transporturilor: Problema e ca sunt discrepante intre stocurile de sare si nisip

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 13:38
3156 citiri
Ministrul Transporturilor: Problema e ca sunt discrepante intre stocurile de sare si nisip
Foto: Realitatea TV

Ministrul Transporturilor, Razvan Alexandru Cuc, a recunoscut, sambata, ca exista unele probleme in felul in care ministerul pe care il conduce s-a pregatit pentru sezonul rece. Potrivit acestuia, discrepanta e mare intre stocurile de sare si nisip.

"Problema este ca sunt anumite discrepante intre stocurile de sare si nisip", a declarat Cuc, dupa vizita premierului la ministerul sau.

Acesta a explicat ca s-a dispus sa nu se achizitioneze nisip, din moment ce erau pe stoc cantitati mari de sare.

"Am avut o analiza cu domnul Grindeanu in urma opririi codului portocaliu si in permanenta am tinut legatura si cu doamna ministru de Interne si cu dansul privind utilajele, stocurile pentru aceasta perioada. Sunt anumite discrepante intre stocuri. Aici vorbim de sare si de nisip. Explicatiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioara a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo, sa vedem exact cum au evaluat dansii situatia inainte de acest episod si cum si-au ajustat toate cantitatile de materiale", a spus Cuc.

Ministrul a dat insa asigurari ca "avem materiale pentru asigurarea traficului in situatii optime", afirmand ca a cerut sa i se aduca la cunostinta situatia din teren din ora in ora.

"Numai ca in componenta materialului antiderapant pe langa sare si alte substante care se folosesc, trebuia sa avem si cantitatea de nisip necesara pentru asigurarea participarii in conditii normale si de siguranta la trafic. Inteleg ca printr-un ordin de ministru s-a dispus sa nu se achizitioneze nisip la Ministerul Transporturilor, tinand cont ca aveau dansii o strategie ca, daca exista cantitati destul de mari de sare, nu va mai fi nevoie sa achizitionam si nisip. Daca s-ar fi inrautatit si mai tare starea vremii, noi am fi preferat sa avem un tampon de material antiderapant, ca sa nu avem nicio problema. Acesta este lucrul pe care eu l-am reprosat conducerii (CNAIR - n.red.) ", a mai aratat ministrul Transporturilor.

Anterior, si premierul Sorin Grindeanu sesizase aceeasi problema: "Avem chestiuni ciudate in ceea ce priveste stocurile: prea multe de un fel si lipsa altora. Avem foarte multe stocuri de sare si nu avem de nisip".

Premierul Sorin Grindeanu a cerut, sambata, ministrului Transporturilor sa faca demersurile legale pentru demiterea sefului Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Catalin Homor, pentru coordonarea deficitara a actiunilor de deszapezire.

Amintim ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu de viscol, 28 de drumuri nationale si doua autostrazi sunt in continuare inchise. Premierul considera aceasta situatie "inadmisibila" si "nefericita".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministru Transporturi stoc nisip, #stocuri nisip sare Alexandru Cuc, #drumuri blocate zapada , #ministrul Transporturilor
Comentarii