Razvan Cuc, replica pentru fosta sefa TAROM: Este aservita unor grupuri de interese si se incurca in minciuni

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 18:06
4777 citiri
Razvan Cuc, replica pentru fosta sefa TAROM: Este aservita unor grupuri de interese si se incurca in minciuni
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc a declarat, vineri, ca fostul director general al Tarom Madalina Mezei dovedeste incompetenta, inconsecventa si ca este aservita unor grupuri de interese.

El a sustinut ca aceasta "se incurca in minciuni", concluzia sa fiind ca decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai buna, astfel fiind scoasa compania "din ghearele influentei PNL".

Ministrul i-a reprosat fostului director ca nu stie cate tipuri de avioane sunt in flota Tarom si ca a avut grija sa asculte de interesele propriei familii.

"Constat cu tristete ca, in timpul mandatului de director TAROM, doamna Mezei nu a reusit deloc sa iasa public, dar acum vad ca se promoveaza foarte mult pe dansa si asa-zisele competente pe care acum si le asuma doar dansa", a spus ministrul.

Cuc considera ca acest "joc" aduce un prejudiciu de imagine companiei TAROM.

"Tot acest joc in care a intrat acum nu poate aduce decat un prejudiciu de imagine TAROM si degringolada printre angajatii companiei, desi in iesirile publice sustine ca nu si-a dorit acest lucru. A demonstrat acum ceea ce am vazut in aceste patru luni: incompetenta, inconsecventa si ca este aservita anumitor grupuri de interese. In toata aceasta perioada am preferat sa-mi iau informatiile de la alte persoane din companie pentru a fi informati cu acuratete foarte mare.

Doamna se incurca in propiriile minciuni - a zis prima data ca este vorba despre anulari de curse, apoi de retineri la sol, ca este vorba de patru sau de cinci aeronave. Sunt sigur acum ca decizia CA a fost cea mai buna decizie pe care au luat-o, pentru ca, astfel, am scos compania din ghearele influentei PNL. Doamna Mezei uita ca cei din familia ei au dorit pentru ei functii de conducere", a declarat ministrul.

Cuc a subliniat ca nu avea cum sa opreasca avioanele la sol.

"Cum puteam eu sa opresc la sol cinci tipuri de aeronave? Era imposibil. (...) Principala ei ocupatie a fost sa mareasca salariile membrilor familiei ei. (...) Nu i-am cerut sa tina avioane la sol. Nu aveam cum sa sabotez eu zborurile Tarom. (...) Zvonul acesta, cu retinerea avioanelor la sol, a aparut de la inceputul saptamanii", a spus Cuc.

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a relatat, vineri, presei cum a fost pusa de ministrul Razvan Cuc sa tina la sol cateva avioane in ziua motiunii de cenzura, dar a refuzat pentru ca "nu suntem stapani de sclavi".

"Ministrul m-a chemat la el in birou, cu doua zile inainte (de motiunea de cenzura - n.red.) sa imi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne, ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva este imposibil, pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi. Suntem o companie de oameni liberi - acesti piloti - indifferent ce le-as fi spus eu - nu ar fi facut nicidata asa ceva. Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva suboedonatilor companiei", a povestit Mezei, intr-o conferinta de presa, referindu-se la faptul ca pilotii nu ar fi acceptat.

Intrebata despre ce curse este vorba, Mezei a precizat ca erau avioanele de Timisoara (doua curse), Oradea, Baia Mare si Satu Mare, despre care Cuc a vrut sa stie senatorii si deputatii aflati la bord.

Vineri dimineata, premierul demis Viorica Dancila a anuntat ca trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM.

De asemenea, procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a declaratiilor Danielei Mezei, au declarat surse judiciare citate de Ziare.com. De altfel, Mezei a precizat ca a fost chemata luni dimineata la DNA, in calitate de martor, intr-un dosar de abuz in serviciu, insa ca nu stie mai multe la acest moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Razvan Cuc fosta sefa TAROM, #Razvan Cuc Madalina Mezei TAROM , #ministrul Transporturilor