Tomac: Ministerul Transporturilor recunoaste ca nu a construit niciun km de autostrada in 2016 si 2017

Duminica, 13 August 2017, ora 19:18
4631 citiri
Tomac: Ministerul Transporturilor recunoaste ca nu a construit niciun km de autostrada in 2016 si 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

Statul nu a finalizat in 2016 niciun tronson de autostrada dintre cele aflate in executie, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care a precizat ca in 2017 ar putea deveni functionali 90 km, daca nu vor mai fi probleme. El a raspuns astfel unei interpelari adresate de deputatul PMP Eugen Tomac.

"In anul 2016 nu a fost finalizat niciun tronson de autostrada din cele aflate in executie. (...) Mentionam ca din cei 99,569 km de autostrada vor deveni functionali 90 de km (in anul 2017 - n.red.), iar realizarea acestora este posibila sub rezerva solutionarii in termenul estimate a tuturor problemelor existente in contractele respective (finalizarea procedurilor de evaluare mediu, finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare, obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare emiterii autorizatiilor de constructii) ", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, raspunzand unei interpelari adresate de presedintele executiv al PMP deputatul Eugen Tomac.

Eugen Tomac a facut public, pe Facebook, raspunsul primit de la ministrul Transporturilor, criticand intentia Guvernului Tudose de a marii accizele la carburanti sub prezextul finalizarii constructiei de autostrazi, in conditiile in care "statul nu reuseste sa construiasca 1 km de autostrada", desi are "la dispozitie miliarde de Euro din fonduri euro", sustine deputatul PMP.

"Sunt convins ca milioane de romani doresc sa stie cati kilometri de autostrada a construit statul anul trecut. Am vrut sa cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situatia cu privire la lucrarile de constructii ale autostrazilor pe teritoriul Romaniei, iar raspunsul este unul halucinant: in 2016 nu s-a construit nimic, zero", a declarat Tomac, subliniind ca situatia drumurilor s-a deteriorat fata de anii trecuti.

Tomac a afirmat ca mai sunt doar trei luni in care se pot realiza lucrari de constructii, deoarece oricand, in luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza conditiilor meteo, iar sansele ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizati cei 90 de km de autostrada despre care vorbea ministrul Transporturilor sunt "slabe".

"Ministrul Transporturilor recunoaste ca nici in 2017 nu s-a construit nimic, dar afirma ca, pana la sfarsitul anului, ar putea sa se finalizeze lucrari la 90 km de autostrada, sub rezerva solutionarii in termen a tuturor problemelor existente in contractele de executie.

Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare pentru emiterea autorizatiilor de construire. (...) Oficial sunt slabe sanse sa circulam in 2017 pe vreun nou tronson de autostrada. Nu mai vorbim de abandonul total de catre PSD a proiectului de autostrada Ploiesti-Brasov sau Ploiesti-Sibiu", a sutinut Tomac.

Citeste si Ministrul Transporturilor a reziliat partial contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva dupa un control surpriza

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#ministrul Cuc autostrada Romania, #km autostrada inaugurati 2017, #autostrada 2017 , #ministrul Transporturilor