Yes, we can! - Opinii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 28 Martie 2011, ora 15:06
1775 citiri
Yes, we can! - Opinii

L-am ascultat pe (inca) selectionerul Romaniei la conferinta de presa de luni si am realizat mi-am facut griji degeaba. Nu conteaza infrangerea din Bosnia, nu conteaza nici ca nu am reusit sa batem Albania sau Belarus in aceste preliminarii, nu conteaza nici macar ca tremuram in perspectiva uneie partide cu Luxemburg. Totul este de fapt un plan bine pus la punct de antrenorul poreclit mai nou "Scuza".

Romania se afla pe locul 5 din 6 in Grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012, cu numai doua puncte dupa 4 partide, insa "avem sanse mari de calificare", dupa cum chiar Lucescu cel mic a anuntat. Planul este pe cat de simplu, pe atat de ingenios - batem Luxemburgul, care este totusi o "echipa smechera", apoi castigam toate meciurile de pe teren propriu si urcam tocmai pe locul secund in grupa. Planul perfect!

Selectionerul este atat de increzator in forta grupului din care se detaseaza "varfuri" ca Florescu, Ropotan, Cocis sau Deac incat nu il mai intereseaza numele adversarilor. Doar vine Argentina lui Messi la Bucuresti la vara, ne mai putem incurca noi de Bosnia sau Franta?

Ce uita baiatul lui Mircea Lucescu este ca nu planul sau de la nationala i-a dezamagit pe suporteri, ci exprimarea acestuia de catre fotbalistii imbracati mai nou in rosu. La teorie stim cu totii ca este as, doar "este tanar, de perspectiva", dar, din pacate, practica continua sa-l omoare.

"Inovatorul" selectioner al Romaniei a "reusit" in cei aproape doi ani de mandat la carma primei reprezentative sa nauceasca o echipa croita excelent de un mult prea contestat Victor Piturca. Jumatate din formatia care invingea Olanda la Constanta, in octombrie 2007, a fost pe teren si in martie 2011 la Zenica, dar rezultatul si, mai ales jocul, au fost net inferioare.

Daca ne uitam la jucatori, diferentele nu sunt asa mari, ba chiar juniorul are fotbalisti mai buni decat avea Piturca atunci. Tamas, Goian, Rat, Mutu si Marica au evoluat in ambele intalniri. In partea dreapta a defensivei, diferentele nu sunt foarte mari intre Ogararu si Mutu. In linia de mijloc, Piturca i-a avut pe Codrea, Ovidiu Petre si Nicolita, plus Cristi Chivu. Lucescu i-a avut la dispozitie pe Torje si Deac, plus "pariurile" pierdute Florescu si Alexa.

ROMANIA 2011: Pantilimon - Rapa, Tamas, Goian, Rat - Torje, Alexa, Florescu, Deac - Mutu, Marica.

ROMANIA 2007: Lobont - Ogararu, Tamas, Goian, Rat - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicolita, Mutu - Marica (D. Niculae 70).

Piturca a reusit atunci sa bata Olanda si sa califice echipa de pe primul loc la Euro 2008. Lucescu "reuseste" acum sa nu castige nici macar cu Albania, Belarus sau Bosnia iar "tricolorii" se afla pe penultimul loc in grupa. Jucatorii sunt ori aceiasi, ori nu este mare diferenta de valoare. Asta inseamna ca problema este unde pe banca tehnica.

Imbucurator este faptul ca Razvan Lucescu stie ce are de facut. Stie ca trebuie sa castigam tot in aceste preliminarii. I-am putea spune "welcome to the club", si noi stiam aceste lucruri, chiar inainte de infrangerea din Bosnia.

De o demisie de onoare nici nu poate fi vorba, avem inca sanse de calificare. Sau poate ca n-am atins inca pragul de jos. Se poate, se poate chiar sa nu invingem Luxemburgul marti. Doar este o "echipa smechera" si care "poate pune probleme oricui".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#razvan lucescu romania, #Romania invinsa Bosnia, #Romania preliminarii Euro 2012 , #Euro 2012