Concluziile lui Razvan Lucescu dupa turneul din Cipru

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 07:31
2110 citiri
Concluziile lui Razvan Lucescu dupa turneul din Cipru

Selectionerul Razvan Lucescu a facut radiografia turneului disputat de "tricolori" in Cipru si vorbeste despre "dubla" cu Bosnia-Hertegovina si Luxemburg.

Antrenorul echipei nationale este de parere ca Romania a fost un meci bun cu Ucraina si unul slab cu Cipru.

"Au fost doua meciuri total diferite. Un rezultat foarte bun cu Ucraina, 2-2, si unul foarte prost cu Cipru, 1-1. Ucraina a fost o adversara puternica, iar Cipru una mult mai modesta. Fata de ambele echipe, noi am avut insa cel mai mare deficit de pregatire. In timp ce ucrainenii sunt mai avansati pentru ca au trei echipe in primavara europeana, iar cipriotii sunt in plin campionat, jucatorii nostri mai au doua saptamani pana la reluarea sezonului. Din cauza asta n-a existat luciditate si s-au comis multe greseli simple.", a declarat Razvan Lucescu, pentru Gazeta Sporturilor.

Lucescu junior se declara multumit de disciplina jucatorilor si de jocul agresiv.

"Am vazut disciplina din partea tuturor, atat la antrenamente, cat si la meciuri. Organizare foarte buna in conditiile in care Florescu n-a mai jucat nici un amical in aceasta iarna, iar Rapa, Silviu Ilie si Salageanu au avut o partida pe zapada, pe la Zarnesti. Mai constat ca suntem o echipa care face foarte bine un joc agresiv, organizat perfect defensiv, cu declansarea unor atacuri rapide. Mizam pe asta mai mult decit a incerca sa surprindem printr-un control prelungit al balonului.", a mai spus selectionerul.

In acelasi timp, Lucescu a amintit din nou ca jocul slab al nationalei este dat si de faptul ca majoritatea jucatorilor nu au reluat sezonul.

"Am observat diferenta dintre ceea ce se joaca in Liga intai si ce inseamna meciurile la nivel de echipa nationala. Inclusiv nivelul de smecherie e altul, iar Cipru a aratat asta la golul de 1-1. Au fost si deceptii, dar ar fi o greseala sa dam verdicte, fiind inca in perioada de pregatire. Jucatorii care au fost slabi acum pot fi buni cand incepe campionatul.", a completat antrenorul.

In legatura cu meciul decisiv cu Bosnia, selectionerul este de parere ca Romania se poate impune daca face un presing agresiv si blocheaza fazele de constructie ale adversarilor.

"Bosnia are patru, cinci jucatori foarte tehnici, dar nu e bine organizata in aparare. Noi ii putem surprinde daca vom face pressing agresiv si le vom bloca faza de constructie, astfel incit sa reactionam prin atacuri rapide. Asa cum am facut-o cu Italia, oarecum cu Franta, dar si aici, in Cipru.", a incheiat Lucescu.

Cifrele dezastrului echipei nationale in mandatul lui Razvan Lucescu

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate in primele doua partide din 2011, 2-2 cu Ucraina, disputa pierduta ulterior la penaltiuri, si 1-1 cu Cipru, meci castigat in cele din urma dupa loteria loviturilor de la 11 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#razvan lucescu, #Romania turneu Cipru, #Romania Bosnia preliminarii Euro 2012 , #nationala
Comentarii
Poza Nyki
Nyki
rank 1
Ce concluzii sa traga Lucescu jr. dupa asa jocuri proaste facute si dupa asa selectie pe care a facuto