Il mai vrei pe Razvan Lucescu la echipa nationala?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 12:17
4240 citiri
Il mai vrei pe Razvan Lucescu la echipa nationala?

Nationala de fotbal a Romaniei a inceput cum nu se putea mai prost campania de calificare la Campionatul European din 2012, cu un egal pe teren propriu in compania Albaniei.

Finalul disputei de la Piatra Neamt ne-a adus o scena mai putin obisnuita, cu un stadion intreg care il indemna pe selectionerul Razvan Lucescu sa demisioneze.

In stilul in care ne-a obisnuit deja, tehnicianul primei reprezentative s-a eschivat si de aceasta data, el spunand ca reactia spectatorilor se datoreaza unei campanii care este dusa impotriva sa.

"Reactia suporterilor a fost provocata de o campanie dusa de mai multa vreme impotriva mea. Au mai patit-o si alti selectioneri dinaintea mea. Recunosc ca parcurg o conjunctura nefavorabila", a spus Lucescu dupa meci, la postul public de televiziune.

Ce i se reproseaza lui Lucescu?

Cele mai importante reprosuri care i se aduc selectionerului sunt de natura sportiva, fanii si specialistii reclamandu-i jocul inchis si lipsit de spectaculozitate impus la nationala, dar si criteriile de selectie a jucatorilor.

In "domnia Lucescu", in echipa nationala si-au facut loc, usor-usor, mai toti "copii de suflet" ai antrenororului. Costin Lazar, Vasile Maftei, Daniel Nicolae, Marius Constantin, Mihai Roman si altii devin prezente constante la lot, in timp ce fotbalisti ca Stefan Radu, titular la Lazio, Galamaz, liderul echipei senzationale a Urziceniului, sau chiar Adi Mutu sunt lasati deoparte din motive doar de selectioner stiute.

Nici anuntata intinerire a lotului nu s-a produs, desi tocmai aceasta a fost miza numirii lui Lucescu cu un an si jumatate inaintea debutului preliminariilor pentru Euro: formarea unei noi echipe.

Mijlocul, compartimentul cel mai putin eficient, este compus tot din Cocis, Florescu, Radoi sau Gabi Muresan. In defensiva sunt aceleasi probleme, Cosmin Contra ajungand titular intr-un moment in care se pregateste sa agate ghetele in cui.

Ziare.com te invita sa-ti spui parerea despre selectionerul Romaniei:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Razvan Lucescu nationala, #Razvan Lucescu demisie nationala, #Romania preliminarii Euro 2012 , #nationala