Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Infrangerea care scoate la iveala calitatile de selectioner ale lui Razvan Lucescu

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 15:12
3068 citiri
Infrangerea care scoate la iveala calitatile de selectioner ale lui Razvan Lucescu

In ciuda faptului ca am pierdut cu 0-2 partida contra reprezentativei "cocosului galic" de pe Stade de France, nu avem voie sa nu contabilizam castigurile evidente in urma acestui meci.

Daca pornim de la premisa ca perfectiunea in selectia jucatorilor, in asezarea lor in teren, in tactica aleasa si a arbitrajului este o utopie, atunci ne putem detasa de frustrarile firesti care ne-au invadat dupa fluierul final. Cand am vazut formula tactica in care au fost distribuiti tricolorii, ma asteptam la o victorie franceza pecetluita inca de la pauza.

Dar tempoul slab al atacurilor conduse de elevii lui Laurent Blanc au amanat deznodamantul pana spre finalul intalnirii. Fostii campioni mondiali au ales sa ne testeze, mai ales in prima repriza, atitudinea calma a lor cauzata de o aroganta imperialista a conturat o confruntare care le-a dat jucatorilor romani oportunitatea de a scrie istorie dupa 33 de ani de la ultima victorie pe tarm frantuzesc.

O regula nescrisa a fotbalului spune ca marii antrenori si jucatori se diferentiaza de cei mediocrii in meciuri decisive condimentate cu o miza pe masura. Aseara, Razvan Lucescu nu a demonstrat ca este un mare antrenor, dar a facut primii pasi necesari pe drumul care il poate duce acolo.

A fost inspirat si curajos cand l-a ales portar pe Pantilimon si a renuntat la experienta imbatranita a lui Lobont. Apoi, linia de fundasi alcatuita din Rat, Chivu, Tamas si Sapunaru trebuie, de acum incolo, sa ni se incimenteze in memorie asa de intens incat sa o putem rosti fara ezitare si treziti din somn.

Selectionerul Romaniei manifesta simptome ale unei cunoasteri solide a lotului de jucatori pe care il are la dispozitie. L-a inlocuit pe Zicu la momentul potrivit dupa o repriza anemica a jucatorului lui F.C. Timisoara si a dovedit o incapatanare pozitiva prin increderea acordata lui Florescu.

Majoritatea tricolorilor prezenti pe gazon in meciul de aseara au contrazis tarele psihologice ale fotbalistului roman printr-o concentrare pragmatica si o inteligenta decenta in a-si judeca propriile resurse cu care incercau sa-si atinga scopul. Meritul este al lui Razvan Lucescu. Primele trepte au fost depasite, chiar daca scorul i-a fost nefavorabil. Acum urmeaza etapa in care frustrarile cauzate de infrangere trebuie utilizate drept combustibil pentru materializarea unui succes viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#razvan lucescu, #echipa nationala , #nationala