Opinii: Am ajuns in lumea a treia a fotbalului

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 12:47
1483 citiri
Opinii: Am ajuns in lumea a treia a fotbalului

"Suntem din toate punctele de vedere in lumea a 3-a a fotbalului", spunea la inceputul verii Razvan Lucescu. Cum era de asteptat, declaratia lui Razvan Lucescu i-a suparat pe multi, printre care si Gheorghe Hagi, care n-a ezitat sa-l taxeze.

Lucescu cel mic acuza atunci calitatea precara a fotbalului romanesc. Dar asta nu e nimic nou, caci, daca excludem anii 80 si doi-trei ani recenti, cluburile din Romania au facut doar act de prezent in Europa.

Fotbalul romanesc nu e in niciun caz in lumea a treia, dar nationala Romaniei a ajuns sa fie. Si a ajuns sa fie in era lui Razvan Lucescu.

In mai 2009 era instalat Razvan Lucescu in functia de selectioner al Romaniei si lumea fotbalui rasufla usurata ca a scapat de 'Satana" Piturca, care, chiar daca a dus nationala la un turneu final, n-a fost niciodata pe placul suporterilor.

Nu i s-a stabilit niciun obiectiv in preliminariile pentru Campionatului Mondial din 2010, desi mai erau sanse, mici ce-i drept. In schimb, i s-a cerut construirea unei echipe pentru preliminariile Campionatului European din 2012, la care prezenta era obligatorie.

In dorinta de a impresiona, Lucescu a lasat deoparte alcatuirea unei echipe capabile sa ne duca din nou la un turneu final si a convocat la nationala jucatori aflati la sfarsit de cariera, precum Bogdan Mara. A inceput cum si-a dorit, cu victorie, iar presa il ridica in slavi. Continuarea a fost problema.

Razvan a continuat sa convoace la nationala jucatori modesti, iar un prim 11 de baza nu s-a gasit nici la mai bine de 15 luni de la numirea lui in functie. Drept dovada sta partida cu Belarus, in care Razvan a facut nu mai putin de 5 schimbari in echipa de start fata de cea pe care a trimis-o in teren cu patru zile inainte, cu Albania.

La lipsa unui prim 11 de baza, a jocului slab si rezultatelor proaste se adauga si conflictele pe care Razvan Lucescu le-a avut/le are cu jucatori importanti, ca Adrian Mutu, Florin Costea, Banel Nicolita si Ciprian Marica.

Nationala Romaniei a ajuns pe marginea prapastiei, iar Razvan Lucescu nu da niciun semn ca ar fi in stare s-o salveze. Din contra.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#razvan lucescu, #nationala Romania , #nationala