Razvan Lucescu vorbeste despre demisia de la echipa nationala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 11 Februarie 2011, ora 20:53
2491 citiri
Razvan Lucescu vorbeste despre demisia de la echipa nationala

Criticat tot mai aspru, in special dupa cele mai recente partide ale echipei nationale, selectionerul Razvan Lucescu a vorbit despre o posibila demisie din functia de antrenor al primei reprezentative.

Tehnicianul si-a inceput pledoaria incercand sa nuanteze cumva evolutiile "tricolorilor" in turneul amical din Cipru, insa a admis ca isi poate inainta chiar si demisia, doar dupa ce i se va solicita acest lucru de catre cei indreptatiti.

"Este normal sa fie critici si fiecare sa aiba punctul lui de vedere. Dar trebuie tinut cont de faptul ca am avut de-a face cu o echipa a Ucrainei foarte buna, iar faptul ca nu am marcat 4-5 goluri Ciprului ne-a atras critici. Dar nu avem prospetime si de aici apare lipsa de luciditate. Sa tinem cont cum am primit golurile. Au fost lupte aeriene si faze fixe, pe care orice echipa mica incearca sa le speculeze.

Eu ma voi retrage cand va fi cazul sa ma retrag. Sunt atatea interese si se creeaza o atmosfera foarte urata si o presiune mare. Cand mi se va spune sa plec, voi pleca si gata!", a spus Lucescu la Sport.ro.

Interventia selectionerului a fost una ampla, el incercand sa dea o replica majoritatii criticilor care i-au fost aduse in ultima vreme.

Iata ce a spus Razvan Lucescu:

- despre turneul din Cipru: "Am spus inaintea plecarii in acest turneu ca am ca scop sa ma reintalnesc cu jucatorii pe care i-am mai vazut, sa pregatesc meciul cu Bosnia si sa mai vad niste jucatori care au confirmat si in campionat, sa ii vedem cum se prezinta la un ciclu de saptamanal si la un meci international. Am vrut sa mai vad si niste jucatori cum era Dan Alexa. Mi-a placut si la meciul cu Italia, a jucat 15 minute si si-a pus amprenta si pe joc. E o situatie in care nu avem nici foarte multe variante."

- despre reprosurile lui Marian Iancu: "Nu se poate da o explicatie pentru fiecare jucator. Tu, daca imi spui ca vrei sa joace x si eu intreb de ce sa joace x, lovesc in acel jucator? Asa ca ma feresc sa intru intr-o astfel de disputa. Am explicat inaintea turneului care sunt scopurile mele, ce jucatori convoc si de ce. Sa dea Dumnezeu ca Goga sa se impuna si va fi remarcat. Eu l-am remarcat pe Grigore acum un an si ceva, inaintea dublei cu Franta si Austria. El s-a accidentat apoi. Nici Grigore n-ar fi ajuns in aceste momente la nationala, dar a existat o accidentare.

Nu e vorba de interes, daca aveam un interes, blatuiam meciuri si ca antrenor daca s-a pus problema asa."

- despre Chivu si Max Nicu: "Nicu a jucat bine acum cu Stuttgart, dar baiatul asta a traversat un an dificil, altfel nu as fi renuntat la el. Daca evolueaza la fel ca acum, il voi convoca la nationala. Pe Max Nicu nu pot sa il chem si sa il bag in teren pentru 10 minute, din postura de rezerva. Pe Apostol l-am luat pentru acest motiv.

L-am menajat pe Chivu pentru ca e singurul jucator care a vazut moartea cu ochii. Putem sa continuam?! Nu l-am convocat pentru ca are nevoie de o pauza, sa-si revina. Nu am vrut sa risc o accidentare a lui, e prea important meciul cu Bosnia."

- despre posibilitatea naturalizarii unor straini: "Nu poti naturaliza, pentru ca un jucator strain trebuie sa joace cinci sezoane in Romania fara intrerupere, trebuie sa primeasca cetatenie si apoi acordul FIFA. La Camoranessi si Thiago Motta au fost alte situatii, deoarece ei aveau radacini italiene."

- despre probleme echipei nationale: "Momentan nu avem un mijlocas central polivalent, care sa lege jocul si sa faca si faza de aparare."

Concluziile lui Razvan Lucescu dupa turneul din Cipru

Cifrele dezastrului echipei nationale in mandatul lui Razvan Lucescu

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate in primele doua partide din 2011, 2-2 cu Ucraina, disputa pierduta ulterior la penaltiuri, si 1-1 cu Cipru, meci castigat in cele din urma dupa loteria loviturilor de la 11 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Razvan Lucescu demisie echipa nationala, #Razvan Lucescu criticat, #Razvan Lucescu selectioner Romania , #nationala