Ministrul Energiei da in judecata doi parlamentari

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 16:35
4865 citiri
Ministrul Energiei da in judecata doi parlamentari
Foto: B1 Tv

Ministrul delegat pentru Energie, Eugen Nicolescu, a anuntat, joi, ca va da in judecata doi parlamentari, pe Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, si pe deputatul Andreea Paul, pentru calomnie si insulta.

"Dezbaterea politica, mai ales pe teme energetice, a depasit cateva limite admise. Nu sunt membru al niciunui partid politic, sunt dispus sa intru in dialog cu oricine pe chestiuni de fond, de energie, respectand insa un limbaj si o decenta care cred ca este absolut necesara oricarei discutii din spatiul public.

Lucrurile au depasit aceasta limita, asta e lumea si tara in care traim, asa sunt oamenii. Am luat decizia de a-i actiona in instanta pentru insulta si calomnie pe Iulian Iancu, membru al Parlamentului, si Andreea Paul, membru al Parlamentului", a precizat ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Razvan Nicolescu, acuzat de minciuna si tradarea intereselor statului

El a spus ca social-democratul Iulian Iancu raspandeste in spatiul public foarte multe insulte si calomnii la adresa lui.

"Nu am nicio vina ca nu e el ministrul Energiei si probabil ca nu va fi niciodata, insa cred ca trebuie respectata o anumita decenta in toate afirmatiile care se fac si de aceea am decis sa il actionez in justitie", a adaugat acesta.

Mai mult, el a explicat si de ce o va da in judecata si pe Andreea Paul, prim-vicepresedintele PNL.

"Acelasi lucru e valabil si in cazul doamnei Paul. In timp ce Iohannis promoveaza o Romanie a bunului simt si a normalitati, am vazut aseara o atitudine care nu pune intr-o lumina buna un politician, mai ales cand e vorba de unul tanar. Vom merge in instanta si va decide instanta", a punctat acesta.

Ponta: Redeventele, o solutie magica prin care rauri de bani vor veni la buget

Andreea Paul: Ma tem ca romani platesc in continuare proasta administrare din fruntea tarii

Andreea Paul a reactionat, joi, la decizia lui Nicolescu de a o actiona in instanta.

"L-am acuzat de niste lucruri evidente, si anume ca s-a extins cu inca un an redeventele. (...) In conditiile in care piata se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie, iar aceste cheltuieli in plus vor intra in pretul bunului final, suportat pana la urma de cetateni, cum poti sa spui ca nu e afectat romanul? Cresterea gazului la agentii economici va duce la scumpiri in lant, intotdeauna a fost asa.

Cert e ca ne vom judeca si vom aduce argumente fiecare, pacat e ca redeventele raman la nivelul ultimilor 10 ani. Nu stiu daca e un stat slab, corupt sau un stat prost. Mi-e foarte greu sa ma decid, dar ma tem ca romani platesc in continuare proasta administrare din fruntea tarii", a opinat Andreea Paul, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Ce acuzatii i-a adus Iulian Iancu ministrului Energiei

Social-democratul Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, l-a acuzat pe ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, fost manager in compania petroliera OMV Petrom, ca, odata ajuns in Guvern, a inceput sa faca lobby pentru aceasta companie in detrimentul intereselor statului roman.

El a facut referire la decizia Executivului de a amana cu un an negocierea privind redeventele petroliere, care vor ramane si in 2015 la nivelul din prezent, negociat in urma cu 10 ani de Guvernul condus de Adrian Nastase.

Guvernul renunta la negocierea redeventelor - Acelasi sistem va fi valabil si in 2015

"In mod surprinzator, practic, a inceput sa faca lobby de pe pozitia guvernamentala in a nu sustine o dezbatere publica pentru redevente", a acuzat Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.

"Amanarea cu un an de zile este amanarea celei mai predictibile compenente a bugetului nostru. De ce s-a dorit? Nu pot decat sa deduc ca avem de-a face cu un lobby iesit din comun din partea companiilor multinationale care au refuzat dezbaterea (...) Inseamna ca s-a dorit sa privam bugetul Romaniei de sume suplimentare, care ar fi ajutat executia bugetara de anul viitor", a declarat deputatul PSD Iulian Iancu, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Nicolescu si Iancu, contre in plen

Anterior, miercuri dupa-amiaza, Nicolescu si Iancu au avut un schimb de replici la o dezbatere din plenul Camerei Deputatilor.

"In Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie (...) Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie a publicat preturile la energia termica valabile pentru anul 2015 conform metodologiei in vigoare, metodologie care tine cont de preturile la combustibili din anul 2013 si anul 2014.

Deci, niciodata nu s-a pus aceasta problema de a creste preturile la energie termica, niciodata nu a existat acest risc", a spus Nicolescu, la dezbaterea din plenul Camerei Deputatilor pe marginea proiectul de lege privind aprobarea OUG 35/2014 care completeaza Legea energiei electrice si a gazelor naturale.

Vot in Parlament pentru facturi la fel - Legea care reglementeaza facturile la intretinere

Pe de alta parte, Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputatilor, l-a acuzat pe Nicolescu ca dezinformeaza.

"Informatiile primite de la toti producatorii de energie termica si mai ales cei in co-generare de inalta eficienta din Romania, ne-au atentionat ca de la 1 ianuarie creste pretul gazelor naturale de la 53 la 90 de lei si subventia pentru anul 2015 se ridica a 500 de milioane de lei, adica mai bine de 100 de milioane de euro", a spus Iancu.

El a adaugat ca Parlamentul a fost cel care a facut amendamente pentru a nu fi pusa in pericol alimentarea cu energie termica si prin care se corecteaza aceasta situatie, in urma careia preturile gazelor ar fi crescut cu 40%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Nicolescu da judecata parlamentari, #ministru Energie judecata parlamentari , #ministru delegat