Fitch a coborat ratingul individual al Royal Bank of Scotland

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 23:10
1426 citiri
Fitch a coborat ratingul individual al Royal Bank of Scotland

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul individual al Royal Bank of Scotland (RBS), al principalelor subsidiare operationale si al National Westminster Bank (NatWest), de la 'B/C' la 'E', ca urmare a estimarilor bancii referitoare la pierderile din 2008, potrivit unui comunicat.

Ratingul individual al NatWest a fost, prin urmare, retras.

Actiunea a survenit dupa ce grupul bancar RBS a anuntat ca se asteapta la pierderi semnificative pentru 2008 si ca a ajuns la un acord ce prevede inlocuirea de actiuni preferentiale de 5 miliarde lire sterline detinute de guvernul britanic cu actiuni noi ordinare.

Ratingul 'AA-' pentru credite pe termen lung si calificativul 'F1+' pentru datorii pe termen scurt ale grupului bancar au fost confirmate.

Fitch a majorat, de asemenea, ratingul de suport al grupului bancar, de la '5' la '1', iar plafonul de sustinere a fost revizuit de la 'Niciun plafon' la 'AA-'.

Perspectiva asociata ratingurilor este 'stabila', reflectand asteptarile ca guvernul sa sustina solid in continuare grupul bancar Royal Bank of Scotland.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cea mai mare banca britanica ce este controlata de guvern, a anuntat ca pierderile din 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline (41 miliarde dolari), in contextul in care criza globala a creditelor se adanceste.

Banca britanica ar putea anunta pierderi de 8 miliarde lire sterline, inaintea unor ajustari pentru deprecierea fondului comercial. De asemenea, RBS ar putea sa reduca cu pana la 20 de miliarde lire sterline, valoarea achizitiilor precedente, conform unui comunicat al bancii.

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata in 2008 de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de banca in Romania au fost preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland. ABN Amro era prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#reducere rating, #Royal Bank Scotland, #Fitch Ratings, #Anglia Ambro , #stiri RBS