CNA a somat RCS&RDS pentru ca difuza ilegal 10 posturi TV

Marti, 23 Martie 2010, ora 15:00
2196 citiri
CNA a somat RCS&RDS pentru ca difuza ilegal 10 posturi TV

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au analizat raportul de monitorizare intocmit de Serviciul de Inspectie privind unele retele CATV din teritoriu, si au decis sa sanctioneze cu somatie publica cu intrare de indata in legalitate societatea RCS & RDS S.A. pentru localitatile Craiova, Bucuresti, Tg. Mures, Iasi si Timisoara.

De asemenea, Societatea RCS & RDS S.A. nu a respectat, prin netransmiterea programului N 24 PLUS, principiul "must carry" prevazut de art. 82. alin. 1 din Legea Audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin retele de comunicatii electronice, cu exceptia celor care utilizeaza exclusiv spectrul radio, are obligatia sa includa in oferta sa serviciile de programe ale Societatii Romane de Televiziune destinate publicului din Romania, precum si alte servicii de programe, libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privati, aflati sub jurisdictia Romaniei, in limita a 25% din numarul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva, precum si serviciile de televiziune a caror obligativitate de retransmitere este stabilita prin acorduri internationale la care Romania este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privati este ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta", se mai arata in sursa citata.

In cadrul aceleiasi sedinte, Consiliul a aprobat solicitarea S.C. PRO TV SA Bucuresti de prelungire a licentei audiovizuale cu 9 ani pentru PRO TV Timisoara.

Potrivit CNA, in Bucuresti, in pachetul sau digital, RCS&RDS difuzeaza fara a fi inscrise in avizul de retransmisie televiziunile 1 Music Channel.Hu, Deutsche Welle, Bloomberg, Italia 1, Canale 5, TF 2, TF 24, France 3, TVE si BBC Prime, informeaza Mediafax.

Prezent la CNA, reprezentantul RCS&RDS, consilierul juridic Mihai Lucian, a spus ca pentru Bloomberg si TF 2 s-au obtinut acordurile de difuzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#RDSRCS somat CNA, #difuza ilegal Deutsche Welle , #RDS