RCS&RDS a renuntat la achizitia UPC

Miercuri, 31 August 2011, ora 13:38
2922 citiri
RCS&RDS a renuntat la achizitia UPC
Foto: Financiarul

Compania RCS&RDS nu va mai achizitiona principalul rival din piata, UPC, dupa ce firma romaneasca a intrerupt negocierile, potrivit unor surse din piata.

Tranzactia ar fi cazut din cauza esecului negocierilor privind schimbul de active de pe piata din Ungaria, au precizat sursele, pentru Ziarul Financiar.

"RCS nu are timp de pierdut, daca discutiile ar fi fost favorabile, actele ar fi fost deja inaintate la Concurenta", au spus sursele.

De asemenea, o alta sursa a declarat ca negocierile ar fi esuat din cauza unor neintelegeri intre echipele de consultanti ale celor doua companii privind interpretarea bilantului financiar al UPC. Aceasta a adaugat ca cele doua parti nu sunt dispuse sa reia discutiile.

RCS&RDS este controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, avand operatiuni in Romania, Ungaria, Serbia, Italia si Spania, evaluate la peste un miliard de dolari.

UPC Romania este divizia locala a gigantului american Libery Global, care a preluat afacerea clujeana Astral. Tranzactia dintre cele doua companii era evaluata la 300 de milioane de dolari. Daca s-ar fi realizat, s-ar fi creat o companie cu venituri de 1 miliard de dolari, cu 4 milioane de clienti pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane pe telefonie fixa si cate 1,4 milioane de clienti pe telefonie mobila si Internet fix.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#achizitie UPC, #RCS RDS achizitie UPC, #tranzactie RCS UPC , #RDS